Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Απάντηση Δημάρχου κ. Χαρχαλάκη στο δημοσίευμα "ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ "NA ΠΙΝΟΥΜΕ ΛΑΣΠΗ ??"

Στο δημοσίευμα του AdelinFM {ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ "NA ΠΙΝΟΥΜΕ ΛΑΣΠΗ ??" } έδωσε απάντηση ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης ως εξής: 

 "Ο λαϊκισμός και η παραπληροφόρηση είναι εχθροί της αλήθειας και της Δημοκρατίας. Εκείνοι που άφησαν τις δεξαμενές σε απαράδεκτη κατάσταση καλά θα κάνουν να σιωπούν και να απολογούνται.


Το θράσος τους περισσεύει και δεν τους ωφελεί σε τίποτε.

Μόλις ολοκληρωθεί η εργολαβία συντήρησης των δεξαμενών και δημοσιευθούν οι σχετικές φωτογραφίες τότε να δούμε τί ακριβώς θα λένε.

Δεξαμενές ασυντήρητες επί χρόνια, άλλες σε κατάσταση κατάρρευσης, σκουριασμένες σκάλες πεταμένες μέσα στο νερό που πίνουμε, μέχρι και ψόφια τρωκτικά.

Αλήθεια για αυτά ΠΟΤΕ ακριβώς θα απολογηθούν οι σημερινοί τιμητές της ορθότητας;
Μόλις δημοσιευθούν λοιπόν οι φωτογραφίες τότε ευχαρίστως να ακούσουμε τα σχόλιά τους.

Αναφορικά με το νερό της Αγ. Πελαγίας, οι απαντήσεις που δόθηκαν από το Δήμο στα ερωτήματα τοπικής δημοσιογραφικής ιστοσελίδας είναι σαφέστατες και επαρκείς.
Πάντα όταν υπάρχει βλάβη στην Αγ. Πελαγία παρατηρείται αυτό το φαινόμενο, εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια για τους λόγους που αναφέρονται στο δημοσίευμα.

Το νοικοκύρεμα στο δαιδαλώδες δίκτυο ύδρευσης δεν είναι απλή υπόθεση, οι προκάτοχοί μας δεν το έλυσαν επί 8 χρόνια και κατηγορούν εμάς που αναλάβαμε πριν 1,5;;; Έλεος!

Και να θυμίσουμε ότι ήταν οι ίδιοι που αντέδρασαν με εώλα επιχειρήματα στην ετήσια εργολαβία συντήρησης των δικτύων ύδρευσης, που εξοικονομεί στο Δήμο χρόνο και χρήμα και έχει απείρως καλλίτερα αποτελέσματα σε σχέση με τις περίπου 60 μικροαναθεσούλες συντήρησης που γίνονταν πριν.

Το έργο που γίνεται στις δεξαμενές και τα αντλιοστάσια είναι τεράστιο.
Θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και 10-15 χρόνια, αλλά ΔΕΝ έγινε.

Οι συντηρήσεις ήταν επιφανειακές, αποσπασματικές, μόνο για το σήμερα και όχι για το αύριο.

Ας κάνουν λοιπόν τον κόπο οι απελθόντες συνάδελφοί μας να πάνε να δούνε τις δεξαμενές και αντλιοστάσια που έχουν ολοκληρωθεί από πλευράς συντήρησης και ας συγκρίνουν το πριν με το σήμερα για να αντιληφθούν για ακόμα μία φορά την κενότητα και τη φαυλότητα των λαϊκίστικων αντιπολιτευτικών τους λόγων.

Ο κόσμος όμως ΔΕΝ πείθεται. Ο λαϊκισμός ΔΕΝ θα επικρατήσει ποτέ της αλήθειας!
Λίγη υπομονή λοιπόν για να τελειώσει η συγκεκριμένη εργολαβία.
Εξάλλου μια εικόνα είναι 1000 λέξεις!"
-------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης
-------------------------------------

Σχόλιο Σελίδας:  

Στο ίδιο δημοσίευμα υπάρχει ειρωνικό σχόλιο για το δημοσίευμα μας από τον πολίτη κ. Μ.Πρωτοψάλτη, τέως Αντιδήμαρχο της προηγούμενης δημοτικής αρχής. 

Επειδή του λείπει το θάρρος και η παληκαριά να απευθύνει ευθεία επιστολή στην σελίδα μας και προσπαθεί με τον συνήθη ύπουλο τρόπο του να υποβαθμίσει οιαδήποτε αλήθεια, θα ήθελα να του θυμίσω ότι ακριβώς τα ίδια έγραφα και πριν 2 και πρίν 3 και περισότερα χρόνια για το ίδιο ζήτημα και οι τεχνικές μου συμβουλές προς την τότε δημοτική αρχή ήταν ακριβώς οι ίδιες. Μόνο που εκείνος σαν παντογνώστης {Αλήθεια τελικά δεν μας έχει παρουσιάσει ποτέ τους τίτλους σπουδών του.....}προτιμούσε πάντα την λύση με κατσαβιδάκια και ρεσάλτα στο ζήτημα της διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης.....

Δεν είμαστε κανενός γραφείο τύπου κ. Μ. Πρωτοψάλτη. Απλά μεταφέρουμε τις πληροφορίες ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ, για κάθε γεγονός. Εάν αυτό σας ενοχλεί και αποδεικνύει την ελαφρότητα του είναι σας, τότε απλά λυπόμαστε για το τρόπο σκέψης και για τον τρόπο που εξακολουθείτε να επιθυμείτε οι Κυθήριοι να εξακολουθήσουν να διατηρούν τις παρωπίδες που τους είχατε πασάρει όλα αυτά τα χρόνια για να φαίνεστε ο "μονόφθαλμος που βασιλεύει στους τυφλούς".  

Στο άρθρο που αναφέρεστε προτάσσουμε τεχνικά στοιχεία και ενέργειες που εκτελούνται από υπεύθυνη εταιρεία με πτυχιούχους μηχανολόγους και μηχανικούς, χωρίς "ρεσάλτα - κατσαβιδάκια και πένσες" αλλά με υπεύθυνες ενέργειες που θα αποδώσουν πλήρως στο άμεσο μέλλον. 

Και αλήθεια εσείς σαν ειδικός στα μπετά δεν είχατε διαπιστώσει το λάθος στον πυθμένα της δεξαμενής της Αγίας Πελαγίας η το ξέρατε και συντηρούσατε την κατάσταση;; 
Γιατί από ότι θυμάμαι τουλάχιστον την τελευταία 3ετία την είχατε αδειάσει και γεμίσει αρκετές φορές. 
Δεν έτυχε λοιπόν ποτέ να το διαπιστώσετε σε κάποια από τις πολυάριθμες επισκέψεις σας ;;;;

Και αφού ξέρετε τόσο καλά τον αριθμό των δεξαμενών που είναι τα σχέδια και οι καταγραφές που πρέπει να υπάρχουν επίσημα στα αρχεία της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου ;;;;;  Υπάρχουν η όχι ;;;; Και αν δεν υπάρχουν τα 8 χρόνια της θητείας σας ο Δήμος βασιζόταν στον δικό σας σοφό εγκέφαλο για να βρίσκει που είναι οι δεξαμενές;;;;; Και αν, Θεός φυλάξει, παθαίνατε κάτι τότε θα χανόντουσαν μαζί και τα σχέδια;;;;;;

Μήπως πρέπει πια σε αυτό τον τόπο να υπάρξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να σταματήσουν τελείως οι κοκορομαχίες και τα παλαιοκοματικά τερτίπια που καταλήγουν όλα στο να ταλαιπωρούνται  απλά οι κάτοικοι για μερικά "γινάτια" .....

Έλεος πια.....
--------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------------------