Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΡΟΦΗΜΑ! Ανακατέψτε αυτά τα δύο υλικά πριν κοιμηθείτε και δεν θα ξυπνήσετε ποτέ ξανά κουρασμένοι!

Οι σύγχρονοι εξοντωτικοί ρυθμοί ζωής έχουν μειώσει τη μέση ποσότητα ύπνου του ανθρώπου. Τρέχοντας να προλάβουμε το κάθε τι της γεμάτης ζωής μας, έχουμε καταλήξει να κοιμόμαστε ολοένα και λιγότερο.
 
Τα τελευταία χρόνια, ο ύπνος έχει μειωθεί από τις 7-8 ώρες κάθε βράδυ, στις 6-7 ώρες. Και μπορεί αυτό να μη σας φαίνεται σαν μια τεράστια διαφορά, αλλά είναι. Αν όχι για το χρόνο, σίγουρα για το σώμα μας!

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το σώμα μας εργάζεται σκληρά προκειμένου να συμβαδίσει με την ημέρα μας. Γι’αυτό κι απαιτεί να έχει τον κατάλληλο χρόνο ξεκούρασης ώστε να γεμίσει τις μπαταρίες του.

Οι περισσότεροι από μας, πιστεύουμε πως στερώντας μας κάποιες ώρες ύπνου θα μας επηρεάσει μόνο την επόμενη μέρα. Θα ξυπνήσουμε κουρασμένοι, ίσως και με λίγο πονοκέφαλο. Θα πιούμε ύστερα μία ή δυο κούπες καφέ και θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, όπως αναφέρουν τα periergaa.blogspot.gr

Και μπορεί ο καφές να βοηθάει, αλλά το να ντοπάρουμε τον οργανισμό μας με καφεΐνη είναι μεν ενίσχυση του οργανισμού, μα όχι μόνιμη λύση. Η έλλειψη ύπνου βλάπτει την υγεία και πρέπει να το πάρουμε πολύ σοβαρά υπόψην. Αυτή η κακή συνήθεια μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για πλήθος δυσάρεστων κι επικίνδυνων ασθενειών. Γι’αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Μελέτες έδειξαν πως τα άτομα που στερούνται ύπνου, που κοινώς κοιμούνται λιγότερο από 6 ώρες ημερησίως, παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου. 15%, επίσης, αυξημένος είναι και ο κίνδυνος εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου. Βέβαια, στον αντίποδα, η μελέτη δείχνει πως και τα άτομα που κοιμούνται πολύ, εμφανίζουν εξίσου μεγάλο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις κι εγκεφαλικά επεισόδια, κατά 38% και 65% αντίστοιχα.

Αποδεικνύεται, λοιπόν, πως η ισορροπία είναι το κλειδί. Η ιδανική διάρκεια του ύπνου μας είναι συγκεκριμένη και θα πρέπει να τηρείται, αν θέλουμε να παραμείνουμε υγιείς. Και μπορεί οι περισπασμοί της τεχνολογίας, το άγχος ή και η κοινωνική μας ζωή να έχουν την τάση να μας ξενυχτάνε, αλλά πρέπει να βρούμε τις ισορροπίες μας αν θέλουμε μια καλή και μακρόχρονη ζωή.
Πολλοί, βέβαια, είναι αυτοί που δηλώνουν πως πάσχουν από αϋπνίες. Πως η ένταση της μέρας που πέρασε ή και η αναμονή εκείνης που θα έρθει, τα προβλήματα και τα άγχη δεν τους επιτρέπουν να κοιμηθούν. Γι’αυτό το λόγο κυκλοφορούν διάφορα σκευάσματα στο εμπόριο, τα οποία εγγυώνται έναν ατάραχο κι ασφαλή ύπνο. Αλλά καλό θα ήταν να αποφεύγονται, καθώς πολύ εύκολα μπορούν να προκαλέσουν εξάρτηση.

Υπάρχουν φυσικοί τρόποι που λύνουν το πρόβλημα, οι οποίοι προέρχονται από τη Μητέρα Φύση. Άλλωστε, αυτή δεν είναι που πάντα μας βοηθάει;

Η συνταγή, λοιπόν, που η φύση μας προτείνει για να εξασφαλίσουμε έναν καλό κι ατάραχο ύπνο απαιτεί μόλις δύο συστατικά. Συγκεκριμένα χρειάζεται μέλι και αλάτι Ιμαλαΐων. Αναμειγνύουμε 5 κουταλάκια του γλυκού μέλι με ένα κουταλάκι ροζ αλάτι Ιμαλαΐων. Φυλάμε το μίγμα σε ένα γυάλινο βάζο, βάζουμε λίγο κάτω από τη γλώσσα σας κάθε βράδυ και το αφήνουμε να διαλυθεί φυσικά.

Τα δύο αυτά συστατικά, περιέχουν περισσότερα από 80 μέταλλα και ιχνοστοιχεία που χρειάζεται το σώμα μας. Το μέλι, αντίστοιχα, περίεχει γλυκόζη, η οποία ενισχύει τον εφοδιασμό των κυττάρων του σώματος με ενέργεια. Ο συνδυασμός αυτών των δύο αυξάνει τη σεροτονίνη και μας βοηθά να απαλλαγούμε με φυσικό τρόπο από το στρες, εξασφαλίζοντας μας τον καλύτερο δυνατό ύπνο.

Μπορούμε, λοιπόν, να βάλουμε τέλος στις αϋπνίες με φυσικό τρόπο. Έτσι, θα είμαστε σίγουροι πως και την απαιτούμενη ενέργεια θα έχουμε για την επόμενη μέρα, αλλά και πως δεν κάνουμε κακό στον οργανισμό μας.
---------------------------------------------
Πηγή:   periergaa.blogspot.gr
---------------------------------------------