Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων

Δελτίο Τύπου - 21/6/2011

■Συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 20 Ιουνίου και ενέκρινε την Προέγκριση της άδειας λειτουργίας τριών κινητών καντινών.

■Το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει σε τακτική συνεδρίαση την Τετάρτη 22 -6 στην οποία θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο Αντιπεριφερειάρχης νήσων κ. Δημήτρης Κατσικάρης.

■Το Δ.Σ θα συνεδριάσει εκ νέου σε τακτική συνεδρίαση την Παρασκευή 24-6 με θέματα ημερήσιας διάταξης, τρεχούσης φύσεως.

■Συνεδρίασε στα Αντικύθηρα το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας την Τετάρτη 15 Ιουνίου, υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Μιχάλη Πρωτοψάλτη. Στην αποστολή συμμετείχαν εκτός από τον αρμόδιο υπάλληλο Παναγιώτη Πρωτοψαλτη και οι μηχανικοί της τεχνικής υπηρεσίας εξυπηρέτησης λοιπών δήμων Σταύρος Βειόγλου και Θέμης Μπουλουτας.

Κατέγραψαν τις ανάγκες, πήραν στοιχεία για την σύνταξη μελετών για τα έργα που έχουν προβλεφτεί στο τεχνικό πρόγραμμα. Το συμβούλιο συμφώνησε με την πρόταση του Αντιδημάρχου να ζητηθεί από την διοίκηση του νοσοκομείου Κυθήρων να επισκεφθεί το νησί κλιμάκιο Ιατρών, και να κάνει εξετάσεις στους κατοίκους που δεν έχει τα μέσα να κάνει ο αγροτικός Γιατρός.

Για να υλοποιηθεί αυτή η σκέψη θα ζητηθεί επίσης από την πλοιοκτήτρια εταιρεία του Πορφυρούσα να μεταφέρει το κλιμάκιο και να περιμένει την ώρα που απαιτείται για να επιστρέψουν. Συζητήθηκαν και άλλα προβλήματα που έχουν σχέση με τήρηση της ησυχίας κατά τις ώρες κοινής ησυχίας. Τέλος κατά την συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης υπήρξαν ομόφωνες αποφάσεις-εισηγήσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.
----------------------
Πηγή: kythira.gr
----------------------