Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Σύσκεψη για την παραχώρηση του ΟΛΠ

ΑΠΟ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   29-01-2016
                       
Σύσκεψη για την παραχώρηση του ΟΛΠ

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα των Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κου Γ. Γαβρίλη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής κου Παναγιώτη Χατζηπέρου, των Δημάρχων της περιοχής, καθώς τον  Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, τον Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, εκπροσώπους των εργαζομένων του ΟΛΠ, της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και φορείς της πόλης του Πειραιά, έγινε διεξοδική συζήτηση για τις εξελίξεις σχετικά με την παραχώρηση του ΟΛΠ στο ΤΑΥΠΕΔ.


Στην παρέμβασή του Αντιπεριφερειάρχης Νήσων δήλωσε ότι είμαστε μάρτυρες πρωτοφανών γεγονότων στη χώρα μας.  Ζήτησε να γνωστοποιηθεί το περιεχόμενο της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ, το οποίο δεν έχει δοθεί ακόμη στους ενδιαφερόμενους φορείς και εν γένει στη δημοσιότητα, για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος των συνεπειών της. Επεσήμανε δε, ότι παρά τις προσπάθειες του δεν έχει καταστεί δυνατόν.

Εξέφρασε την κάθετη αντίθεση του στη πώλησή του λιμανιού που συνιστά κορυφαίο, στρατηγικό και κρίσιμο παράγοντα ανάπτυξης της χώρας. Ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι ο ίδιος και κάτοικοι της Σαλαμίνας έχουν προσφύγει στο ΣΤΕ ζητώντας την ακύρωση της παραχώρησης στο ΤΑΥΠΕΔ όλης της Αδόμητης Ζώνης Α της χερσονήσου της Κυνόσουρας, συμπεριλαμβανόμενου του όρμου των Αμπελακίων και της νησίδας Αγ. Γεώργιος. Η αίτηση θα εκδικαστεί στις 11-5-2016 από το αρμόδιο τμήμα του ΣΤΕ σε ολομέλεια.  Ανέφερε πως, τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και η Διαπαραταξιακή επιτροπή που συστάθηκε στο Δήμο Σαλαμίνας για το σκοπό αυτό,  ψήφισαν ομόφωνα κατά της ανωτέρω παραχώρησης.

Τέλος,  δήλωσε ότι θα συμμετάσχουν σε όποια αγωνιστική κινητοποίηση αποφασιστεί για την προστασία του Δημοσίου συμφέροντος των εργαζομένων, των κατοίκων της περιοχής και των νησιωτών.