Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Σπάνε πλάκα με τον Τσίπρα

Από πουθενά δεν προκύπτει και δεν θα προκύψει ευρωπαϊκή απόφαση εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν ή το ευρώ. Απλώς οι δανειστές σπάνε πλάκα με τον Τσίπρα. Τον θεωρούν "βολικό καταφερτζή" με μανία για εξουσία. Και προκειμένου να του δώσουν 3-4 δισ. από τη δόση τον χορεύουν με τα δικά τους νταούλια. Τίποτε άλλο δεν συμβαίνει. 

Τα Σκόπια θα πληρώσουν τελικά τα σπασμένα για να μην διαλυθεί η ζώνη Σένγκεν. 
Και εμείς θα πληρώσουμε τις ανοησίες της κυρίας Τασίας και της ανικανότητας του ΣΥΡΙΖΑ με εγκλωβισμό μόνο λαθρομεταναστών (εκατοντάδων χιλιάδων) που δεν θα ξέρουμε τι να τους κάνουμε. 


Δεν χρειάζεται ούτε με πνεύματα να μιλήσεις... ούτε τα χαρτιά να ρίξεις... για να καταλάβεις ότι γελάνε μαζί μας και δεν μας παίρνουν στα σοβαρά.

Γελάνε με "ανέκδοτα" του τύπου πάρτε μετανάστες και πληρώστε λιγότερο χρέος...
Γελάνε και με την κατάντια μας όσο έχουμε ανάγκη τα δανεικά του τρίτου μνημονίου γιατί αρχίζει η στάση πληρωμών και από τους φορολογούμενους!!!

Απλή κουβέντα να κάνεις (όπως έκανε και η στήλη) με παράγοντες των Βρυξελλών (γνώστες της αμερικανικής βούλησης και της βούλησης των δανειστών) έχεις την εικόνα για το έλεος που περιμένει την Ελλάδα λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

Από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο η κυβέρνηση Τσίπρα θα βαδίσει στα ίδια "αναμμένα κάρβουνα" που βάδισε και τον Ιούλιο – Αύγουστο του 2015 για να πληρώσει τόκους, ομόλογα και χρεολύσια στο ΔΝΤ και κυρίως στον Ντράγκι.

Τα λεφτά αυτά δεν υπάρχουν ούτε πρόκειται να υπάρξουν αν δεν πειστεί η Τρόικα (αυτή που οι αριστεροί θα την πέταγαν με τις κλωτσιές...) πως ο προϋπολογισμός του 2016 δεν έχει τις τρύπες που βλέπει και για να κλείσουν χρειάζονται μέτρα 1,8 δισ. ευρώ. 

Όσοι αντιπαραθέτουν την δήθεν άποψη των Βρυξελλών ότι οι τρύπες μπορούν να κλείσουν με μέτρα μόνο 1 δισ. ευρώ, απλά δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι και εδώ μας κάνουν πλάκα...

Αλλά για να περάσουμε στον διάλογο με τις τρύπες... πρέπει (πριν βγει ο Φεβρουάριος) η κυβέρνηση να περάσει το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το αγροτικό χωρίς πολιτικό ατύχημα που θα ρίξει τον Τσίπρα...
Ας δούμε τα επιχειρήματα που έχει η κυβέρνηση για να πείσει την Τρόικα (αυτή που έδιωξε ο Βαρουφάκης...) ότι ο προϋπολογισμός δεν θα παρουσιάσει τρύπες 1,8 δισ. ευρώ. 

Ότι το 2015 κατάφερε να μαζέψει από τους φορολογούμενους κάπου 2 δισ. περισσότερα από αυτά που υπολόγιζαν οι δανειστές και ότι θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα 702,4 εκατ. ευρώ. 

Αλλά η Τρόικα, που κάνει φύλλο και φτερό τους φακέλους του Τσακαλώτου και του Αλεξιάδη, (θυμάστε τα μπεμπεδίστικα του Βαρουφάκη - Στρατούλη... τέρμα η Τρόικα;) τους έχει ήδη προειδοποιήσει να ξεχάσουν το πλεόνασμα όσο χρωστάνε και τα 5,7 δισ. ευρώ σε προμηθευτές και ΦΠΑ .Και ότι θέλει να ξέρει πως θα πληρωθούν μέσα στο 2016-2018.

Η Τρόικα (αυτή που δεν θα έμπαινε ποτέ στα αριστερά υπουργεία…) τους προετοίμασε επίσης να έχουν απαντήσεις για τις τρύπες (που βλέπει από τώρα) στους προϋπολογισμούς μέχρι και το 2018 που ζητάνε μέτρα 2 δισ. περίπου κάθε χρόνο. 

Μοναδικό επιχείρημα του Τσίπρα είναι ότι αφού το 2015 μαζέψαμε 2 δισ. ευρώ περισσότερα από τα προβλεπόμενα θα τα βολέψουμε και το 2016 και το 2017… 

Και για να πείσουν έβαλαν και τον Αλεξιάδη να ξεκινάει το φοροκυνηγητό φόρου εισοδήματος από τον Μάρτιο του 2016. 

Με τον τρόπο αυτό νομίζουν ότι θα πείσουν την Τρόικα (που έσκισαν οι αριστεροί...) πως θα υπάρχουν λεφτά τον Απρίλιο-Ιούλιο να πληρωθεί ο Ντράγκι και το ΔΝΤ. Και ας μην τελειώσει η αξιολόγηση για την δόση των 3-6 δισ. ευρώ.

Τότε ποιος ο λόγος για τον Σόιμπλε, τον Ντράγκι και την Λαγκάρντ να χορεύουν τον Τσίπρα με τους Βέλγους τους Ούγγρους και τους άλλους του πρώην Ανατολικού μπλοκ που μας κάνουνε πλάκες πως θα μειώνουνε το ελληνικό χρέος για κάθε κεφάλι πρόσφυγα!!! 

Γιατί γνωρίζουν πως από τον Φεβρουάριο του 2016 και μετά η πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα θα γευτεί τι πάει να πει κοινωνική αγανάκτηση στην αριστερή πολιτική . Κυρίως δε τι σημαίνει στάση πληρωμών από τους φορολογούμενους. Τι σημαίνει ανεργία 2.000.000 ατόμων . Και πως γίνεται πράξη το δεν πληρώνω-δεν πληρώνω . Αλλά γιατί δεν έχω ούτε σπίτι να μείνω...
--------------------------------------------------
Πηγή:  capital.gr-Γιώργος Κράλογλου 
--------------------------------------------------