Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Ετοιμάζουν μεγάλο hot spot στον Πειραιά, καταυλισμό για μετανάστες και πρόσφυγες, δίπλα στον οικιστικό ιστό

Είναι απίστευτο, αλλά δυστυχώς, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει. Η κυβέρνηση και ο αρμόδιο υπουργός κ. Μουζάλας έχουν στον προγραμματισμό τους να φτιάξουν τρεις καταυλισμούς στην Αττικής για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ένας εκ των οποίων θα βρίσκεται στον περιοχή του Πειραιά!!!

Το επονομαζόμενο δικό μας… hot spot, υπάρχει σκέψη να γίνει στα όρια του Σχιστού, και καταρχήν έχουν εξεταστεί δύο περιπτώσεις, με επικρατέστερη εκείνη παλαιού στρατοπέδου που ανήκει στο υπουργείο Άμυνας.

  
Στην περίπτωση αυτή θα πρόκειται για πολύ μεγάλο καταυλισμό που θα μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 2-3 χιλιάδες πρόσφυγες, δίπλα στον οικιστικό ιστό των συνοικιών του ευρύτερου Πειραιά, κάτι που αυτομάτως όχι μόνο θα υποβαθμίσει τη ζωή όλων, αλλά θα δημιουργήσει προφανείς κινδύνους και περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής!

Πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τον αρχικό σχεδιασμό, συνδέουν αυτή την προοπτική, με τη δήθεν… προσφορά της κυβέρνησης για τα Λιπάσματα της Δραπετσώνας, ότι δήθεν… «θα αποδοθούν στο λαό», για να είναι πιο εύπεπτη η δημιουργία καταυλισμού στην περιοχή, προσωρινού, υποτίθεται, αλλά όπως όλοι γνωρίζουν… ΟΥΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ!
Για το θέμα δεν γνωρίζει σχεδόν τίποτα κανένας τοπικός άρχοντας και είναι πραγματικά σημαντικό να δούμε τι θα κάνουν κάποιοι που πουλάνε συνεχώς… φύκια για μεταξωτές κορδέλες στον ευρύτερο Πειραιά.

Θα αλλάξει όψη ολόκληρος ο Πειραιάς
Όσοι σχεδιάζουν την δημιουργία «προσωρινού’ καταυλισμού μεταναστών, λένε ότι «δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν από το λιμάνι και να διασχίζουν ολόκληρη την Αθήνα»!
Ωστόσο, δεν λαμβάνουν υπόψη τους ότι ο Πειραιάς, με τα έργα, με την εγκατάλειψη και την φτώχεια του, είναι ήδη αρκετά υποβαθμισμένος.

Και, φυσικά, θα περίμενε κανείς από μια Αριστερή κυβέρνηση να πάει τους καταυλισμούς, κάπου πιο μακριά από τους οικισμούς, κατά προτίμηση… δίπλα στους «ταξικούς εχθρούς» των Βορείων Προαστίων!
Αλλά, βέβαια, όλα αλλάζουν και μάλλον έχουν αλλάξει και οι προσανατολισμοί της κυβέρνησης και σε αυτό.

Πάντως μεγάλη σημασία θα έχει πλέον τόσο η στάση των τοπικών κοινωνιών, σό και εκείνη των βουλευτών μας, κυρίως των κυβερνητικών.
Σε κάθε περίπτωση, ο Πειραιάς κινδυνεύει με ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ!!!
------------------------
Πηγή: limani24.gr
------------------------