Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Συμπλοκή γερμανών ακροδεξιών με έλληνες αντιεξουσιαστές στο Μοναστηράκι

Άγρια συμπλοκή με αντιεξουσιαστικό και ακροδεξιό «άρωμα» εξελίχθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Μοναστηράκι ανάμεσα σε Έλληνες και Γερμανούς τουρίστες.  Σχετικές πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε Γερμανούς πολίτες τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε, αρχικά λεκτικά, στις 23:00 το βράδυ σε εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ανάμεσα σε δύο παρέες Ελλήνων και Γερμανών, η οποία πολύ γρήγορα μετατράπηκε σε διεθνή... αγώνα πυγμαχίας. Η ομάδα των Ελλήνων, που αριθμούσε περίπου 25 άτομα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, προσέγγισε την παρέα των 12 Γερμανών τουριστών που εκείνη την ώρα έτρωγαν στο εστιατόριο και επιτέθηκαν εναντίον τους.


Άλλες πληροφορίες ανέφεραν πως ένας από τους τραυματίες έχει πληγεί με μαχαίρι, κάτι που δεν επιβεβαιωνόταν από την αστυνομία, ενώ την έρευνα για το περιστατικό έχουν αναλάβει αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου γίνεται λόγος για Γερμανούς νεοναζί που έχουν έρθει στη χώρα μας προκειμένου να συμμετάσχουν στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για την επέτειο των Ιμίων, το μεσημέρι του Σαββάτου στην οδό Ριγίλλης. Το επεισόδιο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, εξελίχθηκε σε εστιατόριο που βρίσκεται απέναντι από κτίριο το οποίο βρίσκεται υπό κατάληψη.

Σημειώνεται ότι σήμερα θα εξελιχθεί σύσκεψη ανάμεσα σε υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για την  λήψη μέτρων στην συγκεκριμένη εκδήλωση, που οργανώνει η Χρυσή Αυγή, καθώς νωρίτερα έχουν προγραμματισθεί αντισυγκεντρώσεις από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου και αντιφασιστικές οργανώσεις.
--------------------------
Πηγή:  thetoc.gr
--------------------------