Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΕΛΑΣ: Τραυματίες τρεις αστυνομικοί - Φθορές σε υπηρεσιακά οχήματα

Ανακοίνωση για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, έξω από το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», ανάμεσα σε ΜΑΤ και αγρότες εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. 
 
Η αστυνομία αναφέρει στην ανακοίνωσή της, ότι τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ενώ οχήματα της αστυνομίας υπέστησαν φθορές κατά τα χθεσινά επεισόδια έξω από το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Χθες (28-01-2016) το απόγευμα, έξω από το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», όπου είχαν προγραμματιστεί τα εγκαίνια της έκθεσης «AGROTICA», πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με πρωτοβουλία των συνδικαλιστικών οργάνων αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων και μελισσοκόμων.

Περί ώρα 16:30, ομάδες ατόμων, πολλά από τα οποία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με μαντήλια, κουκούλες κλπ, έριξαν σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων κροτίδες και καπνογόνα.

ΕΛΑΣ: Τραυματίες τρεις αστυνομικοί - Φθορές σε υπηρεσιακά οχήματα

Περί ώρα 17:30, τριακόσια (300) περίπου άτομα βγήκαν από τους χώρους της Δ.Ε.Θ και κινήθηκαν προς τους αστυνομικούς που διαφύλασσαν τους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου. Ομάδες ατόμων, ορισμένα εκ των οποίων είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, εκτοξεύοντας εναντίον τους κροτίδες, πυρσούς, αυτοσχέδιες εμπρηστικές-εκρηκτικές κατασκευές (βόμβες τύπου μολότοφ) και άλλα αντικείμενα (πέτρες, γυάλινες φιάλες κλπ), επιχειρώντας παράλληλα να ανατρέψουν τα υπηρεσιακά λεωφορεία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποκρούσουν τις επιθέσεις και να απωθήσουν τα άτομα αυτά, προέβησαν σε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και συσκευών κρότου λάμψης. Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν περίπου στις 20:15. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, ενώ σημειώθηκαν φθορές σε υπηρεσιακά οχήματα.

Περισυλλέχθηκαν και κατασχέθηκαν πυρσός με ίχνος καύσης, δύο καπνογόνα με ίχνη καύσης, ακέραιο καπνογόνο, ενεργοποιημένο καπνογόνο, τέσσερις ακέραιες κροτίδες, υπόλειμμα πλαστικής φιάλης με ίχνη καύσης, πλαστική φιάλη, με εύφλεκτο υγρό.

Προανάκριση ενεργείται από την αρμόδια Υπηρεσία».
--------------------------------
Πηγή: Έθνος
--------------------------------