Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ "ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΕΩΝ Ι.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ



ΑΠΟ                                                                                    26-01-2016

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γενική συνέλευση του «Δικτύου Πόλεων Ι. Καποδίστριας»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον Ι. Καποδίστρια, συμμετείχε χθες το απόγευμα στη γενική συνέλευση του «Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Α. Καποδίστριας» στο υπερώον του Ι.Ν. Μητροπόλεως Αίγινας.

  
Ο κ. Χατζηπέρος χαιρέτησε και καλωσόρισε τους Δημάρχους στη συνέλευση και τους ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο τους. Υπογράμμισε ότι το έργο τους είναι σπουδαίο και τους ενεχείρισε την επιστολή του με την οποία προτείνει, στην επικείμενη διεύρυνση του «Δικτύου» των Δήμων Ι. Καποδίστριας, να συμπεριληφθούν και οι Δήμοι Πόρου και Τροιζήνας-Μεθάνων.

Στους ανωτέρω Δήμους ο Πρώτος Κυβερνήτης Ι. Καποδίστριας είχε σημαντικές δράσεις, όπως μεταξύ άλλων η δημιουργία του πρώτου Ναυστάθμου του Ελεύθερου Ελληνικού Κράτους και του πρώτου Δημοτικού Σχολείου στον Πόρο. Στην δε Τροιζηνία  η δημιουργία του πρώτου Τακτικού Στρατού στην Τακτικούπολη. Πάνω απ’ όλα όμως η εκλογή του Ι. Καποδίστρια ως Πρώτου Κυβερνήτη του Ελεύθερου Ελληνικού Κράτους αποτέλεσε απόφαση της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης της Τροιζήνας.