Πολλές είναι φαίνεται οι αγάπες του Χάρη Τζωρτζόπουλου, που παράγει το υπέροχο βιολογικό ελαιόλαδο Αστάρτη. Τις αναφέρω χωρίς σειρά προτεραιότητας: Η οικογένειά του, τα Κύθηρα, η βιοκαλλιέργεια, το χώμα. «Από το χώμα ξεκινάνε τα πάντα», λέει ο γιος ενός ναυτικού που προοριζόταν για θαλασσινός αλλά τον κέρδισε η γη.
Ο Χάρης σπούδασε στην Κρήτη γεωπονία και έκανε το μεταπτυχιακό του στη βιοκαλλιέργεια στην Ολλανδία. Γύρισε στο Τσιρίγο γεμάτος ιδέες, ξεκίνησε να καλλιεργεί βιολογικά τα πατρογονικά του κτήματα, αγόρασε σιγά σιγά τα κτήματα της ευρύτερης οικογένειάς του και σήμερα καλλιεργεί περί τα 100 στρέμματα.
Aπό νωρίς αντιμετώπισε τις αντιξοότητες του επαγγέλματος. Μόλις ξεκίνησαν να παράγουν οι ελιές του, έπεσε στα Κύθηρα ένας παγετός, που τον έφερε 4 χρόνια πίσω. Δυσκολεύτηκε, «στενεύτηκε» αλλά συνέχισε. Και σιγά σιγά ήρθαν τα βραβεία στους διεθνείς διαγωνισμούς και τώρα το βραβείο του «Γαστρονόμου».
Βαθύτατα συγκινημένος κατά την παραλαβή του βραβείου, ο Χάρης έστειλε ένα μήνυμα που μας συγκίνησε όλους: «Αφιερώνω το βραβείο σε όλους τους νέους ανθρώπους που δουλεύουν με όραμα τη γη τους. Και πιστέψτε με, υπάρχουν πολλοί».
Astarti - Tzortzopoulos Estate, Καραβάς, Κύθηρα, τηλ.: 27360-33.588, ιστοσελίδα: http://www.tzortzopoulos-estate.gr
Το βραβείο απένειμε ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) Γιώργος Οικονόμου.
---------------------------------
Πηγή: kathimerini.gr
---------------------------------