Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Έτοιμη η λίστα για τις 101 προσλήψεις στο ΕΣΥ

"Έτοιμη" είναι η κατανομή για την πλήρωση 101 θέσεων τακτικού προσωπικού Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.E.), σε φορείς του Υπουργείου Υγείας  για το έτος 2016. Οι θέσεις αυτές, υπενθυμίζεται, αποτελούν τμήμα της συνολικής προκήρυξης των 985 μόνιμων νοσηλευτών, παραϊατρικού και υγειονομικού προσωπικού που έχουν προκηρυχθεί για το ΕΣΥ. 


Όπως διευκρινίζεται από την Αριστοτέλους, μετά την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Εσωτερικών για την Προκήρυξη 4Κ/2015 (ΦΕΚ 5/15-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.) για την πλήρωση των παραπάνω θέσεων, το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για το διορισμό του άνωθεν προσωπικού.

Βάσει νόμου, σε εξαιρετικές περιπτώσεις για την κάλυψη ιδιαίτερης σημασίας επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών, επιτρέπεται η πρόσληψη των προσωρινά διοριστέων υποψηφίων έως ότου εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες μετά την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων.

Οι αρμόδιοι φορείς του Υπουργείου Υγείας καλούν τους ενδιαφερόμενους να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψής τους και να αναλάβουν υπηρεσία στο αμέσως επόμενο διάστημα.  

"Με τον τρόπο αυτό πραγματοποιείται το πρώτο μικρό αλλά σημαντικό βήμα ενίσχυσης του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, βήμα που θα συμπληρωθεί με τη 2η δέσμη των 2.440 προσλήψεων που ακολουθεί και αφορά μόνιμες θέσεις όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό)" επισημαίνεται από το Υπουργείο, από το οποίο παράλληλα υπενθυμίζεται ότι τα προσωρινά αποτελέσματα της κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) της Προκήρυξης 4Κ/2015 αναμένονται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
------------------------------------
Πηγή:   stogiatro.gr
------------------------------------