Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Δελτίο Τύπου - 30/1/2016 -Επίσκεψη και Επαφές σε Αβλέμωνα


Στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του με τους δημότες και της πάγιας υπόσχεσής του για διαρκή συζήτηση και συνεργασία, ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης επισκέφθηκε μαζί με τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, τον οικισμό του Αβλέμωνα το απόγευμα της Πέμπτης 28/01. Ο Δήμαρχος με τους συνεργάτες του είχαν μια αναλυτική και εποικοδομητική συζήτηση με τους κατοίκους του χωριού στο εστιατόριο "ΣΩΤΗΡΗΣ". Έγινε αναφορά στα εκτελεσθέντα ή εκτελούμενα έργα της Τ.Κ. Μητάτων, που είναι τα εξής:


-Ανακαίνιση και Αναβάθμιση των 2 WC στα Μητάτα.
-Ανάπλαση του οικισμού με πόρους του ΕΣΠΑ ύψους 230.000€ (στο έργο θα δοθεί παράταση ολοκλήρωσης λόγω καθυστέρησης επανένταξης του έργου στο νέο ΕΣΠΑ).
-Νέος τάπητας και αναβάθμιση στο Γήπεδο Μπάσκετ του Αβλέμωνα σε συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο.
- Νέος φωτισμός στο Μνημείο Μητάτων.
-Ανακαίνιση της Υδατοδεξαμενής άρδευσης στα Βιαράδικα.
-Τσιμεντοστρώσεις μέσω της ετήσιας προμήθειας σκυροδέματος.
-Ασφαλτόστρωση 220μ. στον οικισμό της Παλαιόπολης, μέσα από την εργολαβία της Δημοτικής Οδοποιίας. 
-Νέες πινακίδες σήμανσης, παγκάκια, κάδοι και καλάθια απορριμμάτων. 
- Αγροτική οδοποιία. 



Παράλληλα, ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα που έχουν ενταχθεί στον Προϋπολογισμό του 2016 για την περιοχή και τα οποία θα αρχίσουν να δημοπρατούνται σταδιακά μόλις αρχίσει η υλοποίηση του Προϋπολογισμού:
-Φίλτρα Τ.Κ. Μητάτων: 50.000€
-Πλακόστρωση οικισμού Σκλαβιανίκων: 35.000€
-Αναστήλωση Καστέλο Αβλέμωνα: 90.000€
-Επίβλεψη Ρυμοτομικού Σχεδίου Αβλέμωνα: 12.000€



Για το μεγάλο έργο αναβάθμισης και ανάπτυξης της περιοχής, την διαπλάτυνση και ασφαλτόστρωση του δρόμου του Μόρμορη, ανέφερε ότι ολοκληρώνονται τα σχέδια και οι αποτυπώσεις και θα προχωρήσει η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια, η οποία θα χρηματοδοτήσει το έργο με το ποσόν των 500.000€ (η μελέτη έχει ήδη παραληφθεί από το Δήμο μας). 



Οι Αντιδήμαρχοι έκαναν αναφορά στην μεγάλη προσπάθεια νοικοκυρέματος ζητημάτων της καθημερινότητας, όπως η καθαριότητα, η ύδρευση, η οδοποιία, ο καλλωπισμός κοινοχρήστων χώρων, η πυρασφάλεια και η αντικατάσταση των πινακίδων σήμανσης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην τουριστική προβολή που γίνεται με στόχευση και μέθοδο. Επισημάνθηκαν τα πολύ σοβαρά προβλήματα του τομέα της ύδρευσης και κυρίως η κατάσταση των δεξαμενών και αντλιοστασίων, στις οποίες γίνεται για πρώτη φορά μια σοβαρή προσπάθεια επισκευής και συμμαζέματος που θα συνεχιστεί απρόσκοπτα με στόχο το δίκτυο ύδρευσης να νοικοκυρευτεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό. 


Μέσα από την εξαιρετική συνεργασία του Δήμου με την Τοπική Κοινότητα και τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Σκλάβο, αλλά και με όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους της περιοχής, επιτυγχάνεται η υλοποίηση πολλών και σημαντικών έργων και παρεμβάσεων στην τοπική κοινότητα. 

Οι επισκέψεις της Δημοτικής Αρχής θα συνεχιστούν σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες με στόχο όχι μόνο την καταγραφή προβλημάτων και την πορεία υλοποίησης του προγράμματος έργων του Δήμου, αλλά κυρίως την παροχή ειλικρινούς και αντικειμενικής πληροφόρησης στους δημότες για όλα τα τρέχοντα ζητήματα. 
--------------------------------------
Πηγή: kythira.gr
--------------------------------------