Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 31/1/2016 - Στρατεύσιμοι ιατροί για Απομεμακρυσμένες περιοχές

Ένα πάγιο αίτημα της Δημοτικής μας Αρχής, που εκφράστηκε αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της, ικανοποιήθηκε από την Κυβέρνηση. Στο Σχέδιο Νόμου "Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις" που υπερψηφίστηκε από τη Βουλή στις 28-01-2016 και κατέστη Νόμος του Κράτους (αναμένεται η έκδοση του σχετικού ΦΕΚ), συμπεριελήφθη διάταξη στο άρθρο 8 σύμφωνα με την οποία οι στρατεύσιμοι ιατροί δύνανται να υπηρετούν σε κενές θέσεις περιφερειακών ιατρείων, Κέντρων Υγείας και Νοσοκομείων αγόνων, απομακρυσμένων ή προβληματικών περιοχών. 
 
Ο χρόνος της στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης αναγνωρίζεται ως υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό) και οι στρατεύσιμοι μπορούν να παραμείνουν στο ιατρείο ή το νοσοκομείο και μετά τη λήξη της στρατιωτικής τους θητείας.

Ικανοποιείται έτσι ένα πάγιο αίτημά μας - η επαναφορά του θεσμού των στρατευσίμων ιατρών - που εκφράστηκε εδώ και πολλούς μήνες τόσο μέσα από αλληλογραφία με τα Υπουργεία Υγείας και Άμυνας, όσο και με αρθρογραφία του Δημάρχου στον τύπο και παρεμβάσεις στα ΜΜΕ αλλά και την ΚΕΔΕ. 

Ο κ. Δήμαρχος, μετά την υπερψήφιση του Νόμου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: "Ευχαριστώ θερμά την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία των Υπουργείων Υγείας και Εθνικής Αμύνης γιατί ενέσκηψαν πάνω σε ένα σοβαρότατο πρόβλημα, απότοκο της κρίσης και των μνημονίων, την υποστελέχωση των περιφερειακών ιατρείων και κέντρων υγείας στις άγονες, προβληματικές και νησιωτικές περιοχές. 

Ο Δήμος μας, σε συνεργασία με άλλους Δήμους αλλά και με την ΚΕΔΕ, πρωτοστάτησε στο να καταστήσει γνωστό το συγκεκριμένο πρόβλημα και να προτείνει εφικτές θεσμικές λύσεις, όπως η επαναφορά του θεσμού των στρατευσίμων ιατρών, που έγινε ήδη Νόμος του Κράτους. 

Παράλληλα, αναμένουμε και την θεσμοθέτηση του κινήτρου ειδικότητας με στόχο να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο κινήτρων, που σε συνδυασμό με τα επιδόματα των αγροτικών και επικουρικών ιατρών που θεσπίζονται από Περιφέρειες και Δήμους, να μπορέσει να συντελέσει στη μόνιμη στελέχωση των ιατρείων και κέντρων υγείας στα νησιά και την ελληνική επαρχία, προκειμένου οι νησιώτες και οι ακρίτες μας να μην αισθάνονται πολίτες β΄ κατηγορίας".

Παράλληλα, με τα οικονομικά επιδόματα που αποφάσισε με απόλυτη παραταξιακή ομοφωνία να παράσχει ο Δήμος μας για τους υπηρετούντες ιατρούς στα Περιφερειακά Ιατρεία των Κυθήρων και Αντικυθήρων και τους επικουρικούς του Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων, δημιουργείται ένα ισχυρό πλέγμα κινήτρων για τη στελέχωση των ιατρικών υπηρεσιών στα νησιά μας, που αναμένουμε να υλοποιήσουμε και στην πράξη σε συνεργασία με τη νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου Κυθήρων, προς όφελος των συμπολιτών μας. 
----------------------------------------
Πηγή: kythira.gr 
-----------------------------------------