Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Τραγωδία στην Πάτρα: Απανθρακώθηκε 8χρονος

Μέσα σε πέντε λεπτά γέμισε το σπίτι καπνούς δηλώνει η γιαγιά του, που σώθηκε μαζί με την αδελφή του αγοριού. Ο παππούς υπέστη εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα επιχειρώντας να βγάλει από το δωμάτιο τον εγγονό του και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο.

Απανθρακωμένο βρέθηκε 8χρονο αγόρι με ειδικές ανάγκες σε διαμέρισμα 2ου ορόφου εργατικής πολυκατοικίας, στην περιοχή Ιτέων,  στην Πάτρα, μετά από φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, λίγο μετά τις 3 το απόγευμα.    


Το παιδί είχαν αφήσει οι γονείς του στους παππούδες,  μαζί με την μικρότερη αδελφή του,  για το Σαββατοκύριακο. Από το σπίτι κατάφεραν και βγήκαν εγκαίρως η γιαγιά με την εγγονή της.

Το 8χρονο αγόρι βρέθηκε απανθρακωμένο κάτω από κρεβάτι, ενώ ο 58χρονος παππούς, ο οποίος επιχείρησε να το σώσει,  μεταφέρθηκε με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο του Ρίο.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της πυροσβεστικής η φωτιά ξεκίνησε από το δωμάτιο που βρέθηκε το αγόρι.

Η γιαγιά του οκτάχρονου, δήλωσε αργότερα ότι ήταν μαζί στην κουζίνα και αφού το τάισε, τον άφησε να πάει στον υπολογιστή. Όμως, σύμφωνα με την ίδια, μέσα σε περίπου πέντε λεπτά το σπίτι γέμισε καπνούς και δεν μπορούσαν να μπουν στο δωμάτιο, που βρισκόταν το παιδί.

Έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν την φωτιά, πραγματοποιεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.
-----------------------------
Πηγή: Patrastimes.gr
-----------------------------