Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα τοποθέτησε ο Δήμος Σπάρτης

Ανταποκρινόμενος στις κοινωνικές και νομοθετικές του υποχρεώσεις, ο δήμος Σπάρτης τοποθέτησε σε διάφορα σημεία της πόλης ταΐστρες και ποτίστρες για τους αδέσποτους σκύλους. Ήδη ο δήμος προμηθεύτηκε δέκα ζεύγη κάδων για την εξυπηρέτηση των ζώων.

Σύμφωνα με το νόμο, τα αδέσποτα, αφού στειρωθούν, ταυτοποιηθούν με ηλεκτρονικό μικρομηχανισμό, εμβολιασθούν και αποπαρασιτωθούν, επανεντάσσονται στο φυσικό περιβάλλον με συγκεκριμένους χωροταξικούς περιορισμούς. 

  
Παρόλα αυτά, η ζωή ενός σκύλου δεν είναι ο δρόμος ή μια γειτονιά ούτε φυσικά ένα καταφύγιο προσωρινής ούτως ή άλλως διαμονής σύμφωνα με το νόμο.

“Πρόθεση της δημοτικής αρχής, σε συνεργασία με φιλοζωικές ομάδες και συλλόγους, είναι η έντονη και συνεχής ενημέρωση των πολιτών προς την κατεύθυνση της υιοθεσίας των τετράποδων αυτών φίλων του ανθρώπου. 

Η αρμονική συνύπαρξη των ζώων και του ανθρώπου, η ενημέρωση των κατόχων σκύλων για τις νομικές τους υποχρεώσεις και η υποστήριξη και εφαρμογή των νόμων εκ μέρους της δημοτικής αρχής είναι ουσιαστική πολιτική και προτεραιότητα του δήμου μας”, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Καλούνται όλοι οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες του δήμου Σπάρτης να βοηθήσουν πρωτίστως αυτά τα ζώα, είτε υιοθετώντας τα -κάτι που θα ήταν και το πλέον επιθυμητό- είτε μετά από συνεννόηση με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, προσφέροντας συγκεκριμένο κατάλληλο ασφαλή και περιφραγμένο χώρο.
----------------------------------
Πηγή:  laconialive.gr
----------------------------------