Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Δελτίο Τύπου - 30/1/2016 - Αναβάθμιση των συστημάτων πυρασφάλειας στα Δημοτικά κτήρια


Ολοκληρώνεται με γοργούς ρυθμούς η τοποθέτηση και αναβάθμιση των συστημάτων πυρασφάλειας στα Δημοτικά κτήρια και κυρίως στα σχολεία του Δήμου μας. Τόσο τα κτήρια που στεγάζουν δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, όσο και τα σχολικά κτήρια, πρέπει να τηρούν και να ακολουθούν συγκεκριμένες προδιαγραφές πυρασφάλειας και πυρόσβεσης όπως προβλέπεται στη σχετική νομοθεσία. 


Η Δημοτική Αρχή ανέθεσε την σύνταξη μελετών πυρασφάλειας καθώς και την προμήθεια, σήμανση και τοποθέτηση των προβλεπόμενων μέσων πυρασφάλειας σε εξειδικευμένο συνεργείο και έτσι τα δημοτικά μας κτήρια αποκτούν πλέον όσα προβλέπονται στο Νόμο αναφορικά με την πυροπροστασία. 


Η όλη διαδικασία ελέγχθηκε και πιστοποιήθηκε αρμοδίως από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οι διαδικασίες πυρασφάλειας έχουν ήδη ολοκληρωθεί για τα εξής κτήρια:

- Δημοτικό Σχολείο Χώρας
- Δημοτικό Σχολείο Καρβουνάδων
- Δημοτικό Σχολείο Ποταμού
- Νηπιαγωγείο Λιβαδίου
- Νηπιαγωγείο Ποταμού
- Τεχνική Υπηρεσία
- Δημοτικό Κτήριο Ποταμού
 




Σε όλα τα ανωτέρω κτήρια, τα οποία στερούνταν εγκεκριμένες μελέτης πυρασφάλειας, έχουν τοποθετηθεί:

- 53 φωτιστικά ασφαλείας
- 4 αυτόνομες φαροσειρήνες
- 2 φαροσειρήνες για πίνακα πυρανίχνευσης
- 7 μπουτόν συναγερμού
- 4 ανιχνευτές καπνού για πίνακα
- 2 πίνακες πυρανίχνευσης 
- 22 πυροσβεστήρες
- 4 πυροσβεστήρες οροφής
- 10 πυροσβεστικές φωλιές

Ορισμένα από τα κτήρια είχαν μόνο μερικούς πυροσβεστήρες, που δεν είχαν συντηρηθεί και βρίσκονταν σε ουσιαστική αχρηστία. Τηρήθηκαν πλήρως οι πυροσβεστικές διατάξεις περί δημοσίων κτηρίων, σχολείων και νηπιαγωγείων, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί προκειμένου να καλυφθούν πλήρως όλα τα κτίρια του Δήμου (Παιδικός Σταθμός, Δημοτική Βιβλιοθήκη κ.λπ).
Η Δημοτική μας Αρχή σε συνεργασία με τους υπευθύνους πυρασφάλειας και την Π.Υ. θα διοργανώσει ειδική εκδήλωση για την επίδειξη της σωστής λειτουργίας των πυροσβεστικών μέσων στις υπηρεσίες που αυτά τοποθετήθηκαν. 






-----------------------------
Πηγή:  kythira.gr
-----------------------------