Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΜΕ ΣΟΥΗΔΙΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ - Συνέλαβαν στον Εβρο τζιχαντιστές με... χατζάρες

Σουηδικά διαβατήρια και προορισμό την Τουρκία είχαν οι δυο τζιχαντιστές που συνελήφθησαν στο ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης, επειδή είχαν στις αποσκευές τους χατζάρες!

Αυτό αποκαλύπτει το site Alexpoli.gr, σύμφωνα με το οποίο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και της ασφάλειας, σταμάτησαν τους 2 υπόπτους για έλεγχο στο ΚΤΕΛ καθώς η συμπεριφορά τους κίνησε υποψίες. 


Αυτά που απαντούσαν σε ερωτήσεις των αστυνομικών κίνησαν ακόμα μεγαλύτερες υποψίες, καθώς επίσης ύποπτα κρίθηκαν και τα διαβατήρια Σουηδίας τα οποία έδειξαν.

Στις αποσκευές τους βρέθηκαν χατζάρες, στρατιωτικές στολές και άλλα αντικείμενα που πρόδιδαν την “πλούσια” δράση τους. Οι δυο τζιχαντιστές κρατούνται από προχθές στην Αλεξανδρούπολη ενώ ο ένας είναι γνωστός για την τρομοκρατική δράση του στις Ευρωπαϊκές Αρχές.
Οι δυο τζιχαντιστές έφτασαν στην Ελλάδα από ευρωπαϊκή χώρα μέσω του Ελευθέριος Βενιζέλος. 

Από την Αθήνα πήγαν με λεωφορείο στην Αλεξανδρούπολη με προορισμό τους Κήπους, την Τουρκία και τέλος το Ισλαμικό κράτος στη Συρία.
Ο ένας εκ των δυο έχει καταδικαστεί στο παρελθόν σε Ευρωπαϊκή χώρα για απόπειρα τρομοκρατίας ενώ παρακολουθούνταν από τις Σουηδικές αρχές ως ύποπτος για τρομοκρατία. Είναι άγνωστο προς το παρόν αν κατάφεραν να περάσουν με τις χατζάρες από τον έλεγχο αποσκευών του Ελευθέριος Βενιζέλος ή αν τις προμηθεύτηκαν αφού έφτασαν στην Ελλάδα
Ήδη κατηγορούνται για κακουργήματα και το πιθανότερο όπως φαίνεται είναι ότι θα δικαστούν στην Ελλάδα.
Άγνωστο παραμένει για πόσο χρονικό διάστημα κυκλοφορούσαν στην Αλεξανδρούπολη…με τις χατζάρες στις αποσκευές τους.
--------------------------
Πηγή: Onalert.gr
--------------------------