Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Νέα τραγωδία στο Αιγαίο: Εννέα παιδιά νεκρά σε ναυάγιο με 25 θύματα ανοιχτά της Σάμου

Πρόκειται για τρία μικρά κορίτσια και πέντε μικρά αγόρια - Ανασύρθηκαν επίσης οι σοροί πέντε ανδρών και μιας γυναίκας - Συνεχίζονται οι έρευνες
Δεν υπάρχουν λέξεις πια για να περιγράψουν ακόμα μία μια τραγωδία με θύματα μικρά παιδιά, που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Αιγαίο πέλαγος. Τέσσερα μικρά κορίτσια και πέντε μικρά αγόρια βρέθηκαν στη θάλασσα ανοιχτά της Σάμου κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες και έχασαν τη ζωή τους.

Στο ίδιο ναυάγιο έχασαν τη ζωή τους ακόμα όχτω άνδρες και μια γυναίκα ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί καθώς οι έρευνες συνεχίζονται. Μέχρι αυτή τη στιγμή ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 25.

Ο συναγερμός στο Λιμενικό σήμανε το βράδυ της Τετάρτης όταν σε παραλία κοντά στο Κοκάρι της Σάμου εντοπίστηκε ένας άνδρας βρεγμένος καθώς μόλις είχε βγει από τη θάλασσα. Το μοναδικό που ήξερε να πει ο άνδρας στους λιμενικούς ήταν ότι επέβαινε σε λέμβο καθώς κατά τα λοιπά ήταν σε πλήρη σύγχυση αφού ούτε ήξερε τον αριθμό των επιβαινόντων ούτε και πού βρισκόταν. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν οι έρευνες από πλωτά σκάφη του λιμενικού και της Frontex που συνεχίζονται. Στις έρευνες συμμετέχει και ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, το πλήρωμα του οποίου εντόπισε και περισυνέλεξε σώους δύο παράνομους αλλοδαπούς και τους μετέφερε στο αεροδρόμιο της Σάμου.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί δέκα άνθρωποι, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ και ακόμη δεν έχουν δώσει επαρκείς και αξιόπιστες πληροφορίες, ούτε για τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων, ούτε γενικά για το ταξίδι.

Πριν λίγες ημέρες, στις 23 Ιανουαρίου, η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα, που συμμετέχει πολύ συχνά σε διασώσεις στο Αιγαίο, είχε ανεβάσει στο Twitter μια φωτογραφία με παιδιά πρόσφυγες, που μόλις είχαν σωθεί, τυλιγμένα στις ειδικές θερμικές κουβέρτες. Τότε η οργάνωση έγραφε πως το 35% των προσφύγων είναι παιδιά και πως συχνά οι βάρκες της μοιάζουν με νηπιαγωγεία...
-------------------------------
Πηγή: protothema.gr
-------------------------------