Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ-Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ

Ενα ωραίο μεσημέρι περάσαμε όσοι βρεθήκαμε την Κυριακή 10-1-2016 στην αίθουσα του Τριφυλλείου Ιδρύματος στην Αθήνα.
  
Ηταν ένα μεσημέρι γεμάτο χαμόγελα,γεμάτο αισιοδοξία,γεμάτο ζωντάνια που μετέδωσαν και στους πιο ηλικιωμένους τα Τσιριγώτικα νειάτα,τα παιδιά του χορευτικού του Κ.Σ.Α.
  
Ηταν μια εκδήλωση του .Κ.Σ.Α με πρωταγωνιστές τα παιδιά του χορευτικού,προς χάριν των οποίων και οργανώθηκε.


   
Καμαρώσαμε τα παιδιά και τα χειροκροτήσαμε,που μας χόρεψαν με χάρη και ζωντάνια τους τοπικούς μας χορούς,στον περιορισμένο χώρο που άφηνε η κατάμεστη αίθουσα.
  
Καμαρώσαμε τα παιδιά σε εκδηλώσεις που προβλήθηκαν στην οθόνη που έγιναν εκτός Αθηνών και εκτός Ελλάδος.
  
Τα παιδιά έχουν ανοίξει τα φτερά τους και οι προσκλήσεις έρχονται και από το εξωτερικό.Ο Κ.Σ.Α. αγωνίζεται να ανταποκριθεί και να στείλει τα Τσιριγώτικα νειάτα,πρεσβευτές του νησιού μας πέρα από τα Ελληνικά σύνορα.
  
Την εκδήλωση συντόνισε με επιτυχία η Γ.Γραμματέας του Συνδέσμου κ.Βάσω Σαμίου.Ο πρόεδρος κ.Γεώργιος Καρύδης ευχαρίστησε όλους όσους προσήλθαν να τιμήσουν τα παιδιά μας και ευχαρίστησε και συνεχάρη και τα παιδιά και τη δασκάλα τους για τις επιτυχίες τους.
  
Η κ.Βάσω Σαμίου μίλησε  αναλυτικά για την Γκιόστρα Ζακύνθου,για το μεσαιωνικό αυτό δρώμενο που αναβιώνει στη Ζάκυνθο από το 2005,στο οποίο το χορευτικό του Κ.Σ.Α.συμμετέχει τα τρία τελευταία χρόνια.





  
Η δασκάλα του χορευτικού κ.Λίτσα Γαλανάκη ευχαρίστησε τον Κ.Σ.Α.για την συμπαράσταση και τα παιδιά για τις συγκινήσεις που της χάρισαν με τις πολύ καλές παρουσίες τους.
  
Τέλος το μέλος του χορευτικού, η ταλαντούχος Δήμητρα Παυλάκη,που δεν είναι μόνο στο χορό ταλέντο,παρουσίασε και προέβαλε μέσω υπολογιστή στην οθόνη,φωτογραφίες και video από τις εκδηλώσεις στη Γκιόστρα Ζακύνθου και από τη Γκιόστρα  στη Sulmona της Ιταλίας,όπου το χορευτικό συμμετείχε το περασμένο Καλοκαίρι.Η Δήμητρα Παυλάκη ανέλυε και εξηγούσε με χαρισματικό τρόπο τα προβαλλόμενα στην οθόνη.
  
Επακολούθησε πλούσιος μπουφές,όλα προσφορές μελών και φίλων του Συνδέσμου.
  
Η λαχειοφόρος αγορά είχε επιτυχία και έγινε προς ενίσχυση του χορευτικού.Εξαντλήθηκαν όλοι οι λαχνοί και η κ.Νίνα Παπαναστασίου ήταν η τυχερή που κέρδισε μια Τσιριγώτικη γυναικεία τοπική ενδυμασία(σπαλέτα).      



-------------------------------------------
Βασίλης Σταύρου Ιερέως Χάρος
-------------------------------------------