Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Εισήγηση Εκτελεστικής Επιτροπής Δήμου Κυθήρων για το Τεχνικό Πρόγραμμα οικονομικού έτους 2017 .



-------------------------
Πηγή:  kythira.gr
-------------------------
 Δήλωση Δημάρχου κ. Ε.Χαρχαλάκη για το υπό ψήφιση Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου

Tο υπό ψήφιση Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, όπως θα εισαχθεί για συζήτηση μεθαύριο στο Δ.Σ. Περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες στην εισήγησή μου προς το Δ.Σ.

Ελπίζω κάποιοι να κατανοήσουν ότι οι δυνατότητες του Δήμου δεν είναι απεριορίστες και ότι εντάσσονται μόνο έργα που είτε είναι έτοιμα προς δημοπράτηση είτε μπορούν να ωριμάσουν σύντομα.

Ωριμάζουμε σειρά μεγάλων έργων (π.χ. την αξιοποίηση της γεώτρησης του Πρινολάγκαδου) που όμως δεν μπορούν να ενταχθούν στην παρούσα φάση.

Πέρασαν οι εποχές που τα έργα εκτελούνταν με μια απλή απόφαση του Δ.Σ.
Απαιτούνται εγκρίσεις, άδειες, μελέτες, ωριμάνσεις και πολύς χρόνος. Αλλιώς θα επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος (π.χ. δρόμος προς Χαλκό) και τα έργα θα παραμένουν ανεκτέλεστα επί χρόνια...

Μακάρι να μπορούσαμε να εντάξουμε και να δημοπρατήσουμε τα διπλάσια έργα, όμως ούτε επαρκές προσωπικό υπάρχει, ούτε πόροι.

Αν για παράδειγμα όλοι οι (κατέχοντες) δημότες ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, τότε ΝΑΙ θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα.

Συνεχίζουμε λοιπόν με εντατικούς ρυθμούς την υλοποίηση του προγράμματός μας με την υλοποίηση έργων που ζητούν οι τοπικές κοινωνίες, στο πλαίσιο του εφικτού και των οικονομικών δεδομένων του Δήμου μας.

Λέμε την ΑΛΗΘΕΙΑ στον κόσμο και απορρίπτουμε την πλάνη, το ψέμμα και τις έωλες υποσχέσεις που δυστυχώς κυριάρχησαν επί χρόνια.

Λεπτομέρειες στην μεθαυριανή εισήγησή μου προς το Δ.Σ.
 ------------------------------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης Δήμαρχος Κυθήρων
-------------------------------------------------------------