Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΥΠ.ΕΣ. για συμβασιούχους Δήμων: «Θα τηρήσουμε τις αποφάσεις των Δικαστηρίων»

«Η Νέα Δημοκρατία πρέπει πρώτα απ´ όλα να σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και δεύτερον να σταματήσει να λέει ψέματα. Η κυβέρνηση σέβεται το Σύνταγμα, αποδέχεται ως οφείλει τις αποφάσεις των δικαστηρίων, επιδιώκει σταθερές σχέσεις εργασίας και επεξεργάζεται λύσεις σε μια σειρά προβλήματα που κληρονόμησε», απάντησε ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στο ερώτημα “Τι θα γίνει με τους συμβασιούχους που μονιμοποιούνται; 
Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί παράνομες αυτές τις νομιμοποιήσεις και λέει ότι θα κριθούν από τα Δικαστήρια”, μιλώντας στην Κυριακάτικη Kontranews. 

Ο Υπουργός Εσωτερικών, σε λοιπές αναφορές του σε θέματα Τοπικής Αιτοδιοίκησης, τόνισε:

«Καλλικράτης»
«Βρισκόμαστε στην τελευταία φάση της δουλειάς που κάνει η επιτροπή που έχει συσταθεί με ευθύνη του ΥΠ.ΕΣ. και ασχολείται με τη μεταρρύθμιση του “Καλλικράτη”.
Φιλοδοξούμε μέσα στους επόμενους μήνες να είμαστε σε θέση να θεσμοθετήσουμε μια σειρά βαθιών ριζοσπαστικών αλλαγών στην αυτοδιοίκηση που θα μας εισαγάγουν σε μια νέα εποχή».

Οικονομικά Δήμων
«Είναι αλήθεια πως η αυτοδιοίκηση έχει υποστεί μια μείωση των πόρων της σε ποσοστά άνω του 60% από τότε που εφαρμόστηκε ο “Καλλικράτης”. Επιβάλλεται  λοιπόν να ακολουθήσουμε μια πολιτική σταδιακής αύξησης των πόρων, καλύτερης αξιοποίησής τους, αλλά και ταυτόχρονης αξιοποίησης όλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων και μέσων που διαθέτουμε.
Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε, σε διάλογο πάντα με τους φορείς της αυτοδιοίκησης».
--------------------------------
Πηγή:  epoli.gr
--------------------------------