Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΔΙΚΤΥΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΦΑΙΡΙΑΣ ΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΟ ΓΑΛΑΤΑ


ΑΠΟ                                                                                  27/01/2017
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δίκτυο Βιολογικού Καθαρισμού Σφαιρίας Πόρου και Γήπεδο Γαλατά
 
Στη 3η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής της 26ης Ιανουαρίου εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία και ομόφωνα αντίστοιχα, οι συνάψεις των Προγραμματικών Συμβάσεων των έργων :

«Συντήρηση, αναβάθμιση και επέκταση δικτύων και αντλιοστασίων αποχέτευσης στην περιοχή της Σφαιρίας του Δήμου Πόρου - Γαλατά», προϋπολογισμού 2.300.000,00€ με ΦΠΑ, μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πόρου

«Κατασκευή Υποδομών και αντικατάσταση χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Γαλατά», προϋπολογισμού 330.000,00€ με ΦΠΑ, μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, τα οποία εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος. Η χρηματοδότηση των έργων θα γίνει από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων δήλωσε :

«Το έργο του βιολογικού καθαρισμού του Πόρου ταλανίζει κατοίκους και επισκέπτες του όμορφου νησιού, επί σειρά ετών. Με την επέμβαση που θα γίνει θα αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό η ταλαιπωρία που προέρχεται από οσμές και διαρροές λυμάτων, καθώς και η εισροή θαλάσσιου ύδατος στο δίκτυο με πολύ αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία του όλου συστήματος. Το δίκτυο θα επεκταθεί μέχρι το SIROCCO.  

Όσον αφορά στο έργο για το Δημοτικό Στάδιο Γαλατά, αυτό θα αναβαθμιστεί για την ασφάλεια των αθλητών. Στόχος της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων είναι η αυτάρκεια των αθλητικών εγκαταστάσεων των νησιών μας και της Τροιζηνίας, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις οι αθλητές αλλά και να δώσουμε την πλέον υγιή διέξοδο στη νεολαία μας».

Στη συνεδρίαση παρέστη ο Ποριώτης βουλευτής Β΄ Αθήνας Γ. Καρράς, ο Δήμαρχος Πόρου και οι δύο Αντιδήμαρχοι.