Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ρόδου καταγγέλλει την Χρυσή Αυγή για ξυλοδαρμό δασκάλων και γονέων

Η Ένωση  Γονέων Μαθητών Δήμου Ρόδου  καταγγέλλει  την παρουσία των Χρυσαυγιτών  με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ικονίου που σε ώρα λειτουργίας του σχολείου, μπήκαν μέσα στο σχολείο ξυλοκοπώντας, προπηλακίζοντας, απειλώντας, βρίζοντας εκπαιδευτικούς και γονείς.


Τεράστιες είναι οι ευθύνες της αστυνομίας που ενώ έβλεπαν, δεν επενέβησαν για να σταματήσουν τα γεγονότα, της κυβέρνησης, του Υπουργείου Παιδείας, της Δημοτικής αρχής, που ενώ θα μπορούσαν να καλέσουν νωρίτερα σε σύσκεψη τους γονείς προκειμένου να λύσουν απορίες και να τους ενημερώσουν ,δεν το έκαναν αφήνοντας να φουντώνει η παραπληροφόρηση, ρίχνοντας νερό στο μύλο των ξενοφοβικών και ρατσιστικών αντιλήψεων.

Η  Ένωση  Γονέων του Δήμου μας πρωτοστάτησε το προηγούμενο διάστημα ώστε να εκφραστεί και να δυναμώσει η αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες. Η ανταπόκριση των γονέων  ήταν πραγματικά συγκινητική με τη συγκέντρωση τροφίμων, ρούχων και παιχνιδιών. Η Ένωση  Γονέων, ταυτόχρονα με την έμπρακτη αλληλεγγύη, διεκδικεί άμεσα μέτρα που αφορούν το ζήτημα  της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων που βρίσκονται εγκλωβισμένα στην χώρα μας.

Να  δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για μια ουσιαστική  εκπαιδευτική διαδικασία τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία που θα υποδεχτούν προσφυγόπουλα. Αυτό σημαίνει ότι το κράτος πρέπει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, μέσα από τις δημόσιες  δομές υγείας, ώστε να πληρούνται όλα τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν για όλα τα παιδιά, όπως εμβόλια, ιατρικές βεβαιώσεις κτλ. Επίσης να εξασφαλιστεί όλο το αναγκαίο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, η ασφαλής μεταφορά των μαθητών και η σίτιση τους.

Στη Ρόδο τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται,  έχουν ήδη ενταχθεί σε σχολεία , μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί των σχολείων που φοιτούν τα έχουν αγκαλιάσει και προσπαθούν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν τα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Καλούμε τους γονείς των Δημοτικών σχολείων όλης της Ελλάδος να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας, να μην φοβηθούν, να ορθώσουν το ανάστημα τους, απέναντι στις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές που στοχοποιούν ανήλικα παιδιά και τις κυνηγημένες οικογένειες τους, τους καλούμε να τις αποδοκιμάσουν και να τις απομονώσουν.

Διεκδικούμε και παλεύουμε καλύτερους όρους μόρφωσης, υγιεινής, βιοτικού επιπέδου για όλα τα παιδιά, ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα. Στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε. ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.
-----------------------------
Πηγή : rodiaki.gr
-----------------------------