Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Σύσσωμοι οι Λάκωνες του Μόντρεαλ ενισχύουν τα ιδρύματα της Μητροπόλεως μας

Mε καταπληκτική επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017, η μεγάλη εκδήλωση αγάπης που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Λακωνικών Συλλόγων της πόλης μας και απέβλεπε στην συγκέντρωση χρημάτων, προκειμένου να ενισχυθούν τα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις πολυτελείς αίθουσες δεξιώσεων του Palace οι οποίες μαζί με τα φαγητά και την αμοιβή του προσωπικού, προσφέρθηκαν δωρεάν από τους ιδιοκτήτες κ.κ. Νίκο Τσατά και Τέρη Νικηφόρο, οι οποίοι κατάγονται από τη Μεσσηνία και την Παντάνασσα Λακωνίας αντίστοιχα.



Eπί πλέον μεταξύ των παρευρεθέντων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και υπερέβαιναν τα 1000 άτομα, ήταν ευδιάκριτη η πρόθεση ενίσχυσης των Ιδρυμάτων που είναι γνωστό ότι λειτουργούν υποδειγματικά υπό την φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης και την συνεχή και άοκνη μέριμνα του Μητροπολίτη κ.κ. Ευσταθίου. Αυτά τα Ιδρύματα, όπως κατ’ επανάληψη έχει τονιστεί έχουν ως αποστολή τους την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες, καθώς και ηλικιωμένους συμπατριωτών μας, μεταξύ των οποίων μερικοί είναι εντελώς άποροι.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυνε μέσω τηλεφώνου μήνυμα προς τους παρευρισκομένους ο σεβαστός Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης. Ο κ.κ. Ευστάθιος, αφού ζήτησε συγγνώμη, που δεν κατέστη δυνατόν να είναι μαζί τους, αν και πολύ θα το επιθυμούσε, όπως είπε, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Καναδά κ.κ. Σωτήριο, αφού με την παρουσία του και την συμμετοχή πολλών ιερέων, έδειχνε και αυτός το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τα Ιδρύματα. Επί πλέον ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους ιδιοκτήτες του Palace για την μεγάλη και αξιέπαινη δωρεά τους, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής που εργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης, καθώς και όλους τους παρευρισκομένους, οι οποίοι από το περίσσευμα της αγάπης τους, με την παρουσία τους έδειχναν πόσο εκτιμούν και αναγνωρίζουν την προσφορά των Ιδρυμάτων.

Η κα Παναγιώτα Ταμβακολόγου-Κυριακού, Πρόεδρος Λακωνικής Αδελφότητας Καναδά.

Ο κ. Παντελής Παπαμιχαλόπουλος, Αντιπρόεδρος Ελληνοκαναδικής Ομοσπονδίας Λακωνικών Συλλόγων Μόντρεαλ.
Ο κ. Αντώνιος Βενετσανάκος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Λακωνικών Συλλόγων Μόντρεαλ.
Ο σεβάσμιος Ιεράρχης δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει και να ανανεώσει την ανοικτή πρόσκλησή του προς όλους τους Αποδήμους που επισκέπτονται την Ελλάδα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Φροντίστε, τον Αύγουστο να παρευρεθείτε στην εκδήλωση που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη, στον προαύλιο χώρο του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης, προκειμένου να σας εκφράσω και προσωπικά τις ευχαριστίες μου για την αγάπη που δείχνετε προς την Ελλάδα, την προσήλωσή σας στην Ορθοδοξία και όσα κάνετε για την οικονομική ενίσχυση των Ιδρυμάτων καθώς και των χωριών καταγωγής σας».

Ο Μητροπολίτης Τορόντο και παντός Καναδά κ.κ. Σωτήριος.

Ο Μητροπολίτης Τορόντο και παντός Καναδά κ.κ. Σωτήριος, δήλωσε υπερήφανος για τους Λάκωνες, διότι όπως είπε «είναι η πρώτη ομοσπονδία που για δεύτερη φορά οργανώνει μια τέτοια εκδήλωση», επαινώντας ταυτόχρονα όλους όσους αγωνίζονται και προσπαθούν να βοηθήσουν και ενισχύσουν με κάθε τρόπο την Ελλάδα.

Επίσης δεν παρέλειψε να εκφράσει τα συγχαρητήριά του προς τους ιδιοκτήτες του Palace, τους διοργανωτές της εκδήλωσης και όλους τους παρευρισκομένους.

Ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Οττάβα κ. Γεώργιος Μαρκαντωνάτος.
Ο κ. Γιάννης Θεοδωσόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνικού Κογκρέσου του Κεμπέκ.
Ο κ. Andy Crillis, Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ.
Η κα Βρυσίδα Μαύρου-Παϊδούση, Πρόεδρος της φιλανθρωπικής οργάνωσης M.A.G.I.C. Mission.
Αξίζει να παρουσιάσουμε τους Λακωνικούς Συλλόγους που διοργάνωσαν από κοινού την εκδήλωση, οι οποίοι είναι οι παρακάτω: Γεωργιτσάνων, Eπιδαύρου Λιμηράς, Κρεμαστιωτών, Κουπιωτών, Λακωνική Αδελφότητα, Μανιατών, Μολαϊτών, Συκεωτών, Σκαλιωτών, Σκουροβαρβιτσιωτών και Χρισαφιτών.

Τέλος να αναφέρουμε για μια ακόμα φορά τα ονόματα των Ιδρυμάτων που λειτουργούν από την Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης: Το Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης, το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας, το Γηροκομείο Νεαπόλεως, το Γηροκομείο και Άσυλο Ανιάτων Μολάων, το Γηροκομείο και Άσυλο Ανιάτων Έλικας, το Κοινωνικό Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι,” οι Κατασκηνώσεις, οι Κατασκηνώσεις ΑΜεΑ, η Σχολή ΚΑΜΕΑ, ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Σπάρτης, καθώς και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Μονεμβασίας.


Από αριστερά: Η κα Παναγιώτα Ταμβακολόγου-Κυριακού, η κα Λύδια Σκάλκου και ο κ. Παντελής Παπαμιχαλόπουλος.





-------------------------------------------------------------
Πηγή: ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ – bhma.net
VIDEO: zoumemontreal.com
-------------------------------------------------------------