Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Προς 2 μορφές ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ το ΔΗΜΟΣΙΟ

Την αλλαγή του Συντάγματος, προκειμένου να θεσμοθετηθούν δύο συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο: Μία εργασιακή σχέση, όπου θα περιλαμβάνονται όλοι οι μόνιμοι υπάλληλοι και μία για το εποχικό προσωπικό, προτείνει ο αν. Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

«Επιδιώκουμε να υπάρχει μία σχέση εργασίας για το μόνιμο προσωπικό στις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο με συνταγματική αναθεώρηση.

Απαιτείται αλλαγή του άρθρου 103 του Συντάγματος και η Κυβέρνηση είναι θετική προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ουσιαστικά προτείνουμε δύο σχέσεις εργασίας στο Δημόσιο: Μία για το μόνιμο προσωπικό όπου θα ενταχθούν και οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και μία εργασιακή σχέση για το εποχικό προσωπικό», τόνισε, ειδικότερα, ο κ. Χρ. Βερναρδάκης, στη σχετική με το θέμα ερώτηση.

Ο αν. Υπουργός Δ.Μ., σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, αναφέρεται και στο θέμα του σημερινού καθεστώτος μετακινήσεων στο Δημόσιο, λέγοντας πως, οι αποσπάσεις θα περιοριστούν για εξαιρετικά σημαντικούς λόγους και θα ισχύουν μόνο για 1 + 1 χρόνια. «Βασικό εργαλείο της "κινητικότητας" θα είναι οι μετατάξεις σε κενές θέσεις. Στο νέο πλαίσιο θα ενταχθεί όλο το μόνιμο διοικητικό των Υπουργείων και των εποπτευόμενων Οργανισμών και θα εξαιρεθούν μόνο οι εκπαιδευτικοί και οι ένστολοι» τόνισε, για να συμπληρώσει:

«Επιδιώκουμε να καθιερώσουμε τη διαφάνεια και την ταχύτητα στις μετακινήσεις.

Οι Φορείς Υποδοχής θα μπορούν να ζητήσουν προσωπικό, μόνο εάν έχουν εγκεκριμένο οργανόγραμμα.

Οι προκηρύξεις θα δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της "κινητικότητας" και οι υποψήφιοι θα μοριοδοτούνται, βάσει των τυπικών προσόντων τους από το ΑΣΕΠ».
---------------------------
Πηγή: Έθνος
---------------------------