Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Την πίτα του έκοψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΡΙΖΕΣ»

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μονεμβασίας «ΡΙΖΕΣ», έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα, στο «Κτήμα Τσαφατίνου» στους Μολάους. Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην εκδήλωση, δηλώνοντας τη στήριξή τους σ’ ένα σύλλογο, ο οποίος επί σειρά ετών παράγει ουσιαστικό έργο στο τόπο.




Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Κατερίνα Χριστοφοράκη, η οποία ευχαρίστησε όλους για την συνεχή και διαρκή παρουσία τους, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η αποψινή βραδιά μας δίνει ιδιαίτερη χαρά, γιατί είναι η αφορμή να συγκεντρωθούμε επιβεβαιώνοντας τη στήριξή μας στο Σύλλογο και παράλληλα, να απολαύσουμε τη δουλειά που γίνεται στα τμήματά του».

Ζήτησε την στήριξη όλων, προκειμένου ο Σύλλογος να συνεχίσει να προβαίνει σε έργα και δράσεις, που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και προάγουν την πολιτιστική μας παράδοση.

 

  

 

Η κα Χριστοφοράκη ευχαρίστησε όσους στήριξαν την εκδήλωση και συγκεκριμένα την κα Αναστασία Λιβιεράτου, η οποία όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πρόσφερε τα καλαίσθητα χειροποίητα φλουριά για τους τυχερούς, αλλά και την κα Κατερίνα Τσαφατίνου, για τη διάθεση του χώρου και την προσφορά της βασιλόπιτας.

Τέλος ιδιαίτερες ευχαριστίες έδωσε στους δασκάλους του Συλλόγου, την κα Δανάη Γιαννίση και τον κ. Νικόλαο Βασιλάκο, για την «επαγγελματική ευσυνειδησία με την οποία δίδαξαν τους μαθητές και τις μαθήτριες του κάθε τμήματος», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.


Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα πολλά και σημαντικά έργα που ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή της Μονεμβασίας, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη θέση που κατέχει η Μονεμβασία στο Δήμο.
Επισήμανε την πολύ καλή και εποικοδομητική συνεργασία του Δήμου με το Σύλλογο, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά τόνισε «είναι από τους πλέον δραστήριους». Ευχήθηκε τέλος καλή χρονιά, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Να ξέρετε  ότι ο Δήμος Μονεμβασίας θα είναι κοντά σας να στηρίζει κάθε ενέργεια και δράση του Συλλόγου».

 

 

 

 

Ακολούθησε πρόγραμμα σύγχρονου χορού, κινητικής έκφρασης και αυτοσχεδιασμού και πρόγραμμα παραδοσιακών χορών.

 
 

Την πίτα ευλόγησε ο π. Κωνσταντίνος Κρυπωτός, εφημέριος Μονεμβασίας, ενώ την εκδήλωση μεταξύ των άλλων τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο εντ. Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Βουνελάκης, η Δημοτική Σύμβουλος κα Κατερίνα Τσαφατίνου, ο πρόεδρος της Τ. Κ. Μονεβασίας κ. Δημήτριος Χουσάκος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

 

  

 

Λίγα λόγια για τον Σύλλογο «ΡΙΖΕΣ»
Ο  Χορευτικός Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Μονεμβασίας «ΡΙΖΕΣ»,  επίσημα διανύει το 25ο έτος  από την ίδρυσή του.

Λειτουργεί τμήματα παίδων και ενηλίκων παραδοσιακών χορών, τμήματα σύγχρονου χορού  και κινητικής έκφρασης, θέατρο, γυμναστική, αθλοπαιδιές και χορωδία, όπου συμμετέχουν δεκάδες άτομα όλων των ηλικιών.

Όλα αυτά τα χρόνια με συνέπεια στο έργο του, προσπαθεί να συμβάλει στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας, στην προαγωγή της αθλητικής ιδέας, την τόνωση του ενδιαφέροντος για τον τόπο και την ψυχαγωγία των κατοίκων. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του  είναι να διασφαλίζει και να προάγει το πολιτιστικό απόθεμα του τόπου.

 

  

  

  

 
--------------------------------------------------------------------------------
Πηγή: monemvasianews.gr- Φωτογραφίες: Δημήτρης Σιάχος
--------------------------------------------------------------------------------