Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Η ΠΙΤΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΑΪΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ

Δεήσεις υπέρ των απανταχού Κυθηρίων και των Κυθηραϊκων Σωματείων του Λεκανοπεδίου Αττικής, ανέπεμψε ο Μητροπολίτης Ν.Σμύρνης και Αλίμου κ.Συμεών, στον περικαλλή Ναό της Μυρτιδιώτισσας Αλίμου την Κυριακή 29/1/17, στη Θ.Λειτουργία που έγινε εκεί και στην εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας που έγινε αμέσως μετά.

Ο Μητροπολίτης μας κ.Σεραφείμ δεν ήταν δυνατόν να παραστεί εκεί λόγω της εορτής των Τριών Ιεραρχών.Επρεπε να είναι κοντά στη μαθητιώσα νεολαία του νησιού μας.
    
Επίσης ο Μητροπολίτης κ.Συμεών,εξέφρασσε θερμές ευχαριστίες στην κ.Φραντζέσκα Χρυσού, η οποία προσέφερε πρόσφατα, εκτός των πολλών άλλων που προσέφερε παλαιότερα, περίτεχνο ξύλινο σκαλιστό προσκυνητάρι, όπου τοποθετήθηκε η Εικόνα της Μυρτιδιώτισσας.
   
Αφού τέλεσε τη Θ.Λειτουργία και κήρυξε το Θ.Λόγο ο Μητροπολίτης κ.Συμεών, ευλόγησε την πίτα των Κυθηραϊκών Σωματείων στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Ναού.




Παρόντες ήταν εκεί οι πρόεδροι των Σωματείων που οργάνωσαν την εκδήλωση,ο κ.Καλοκαιρινός του Τριφυλλείου Ιδρύματος, ο κ.Πετρόχειλος της Εταιρείας Κυθηραϊκων Μελετών, ο κ.Καρύδης του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών, ο κ.Κυπριώτης της Κυθηραϊκής Αδελφότητος Πειραιά και η κ. Καρύδη του Εξωραϊστικού Αλίμου.
   
Την πίτα έκοψε ο κ Καλοκαιρινός και απηύθυνε ευχές και εκ μέρους των άλλων προέδρων των Σωματείων.



Το φλουρί έπεσε στον κ.Σπύρο Αυγερινό ο οποίος παρέλαβε το δωράκι που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές.

Ηταν ένα μικρό αντιδωρο για τα όσα έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει, για το χώρο που μας φιλοξενούσε.
    
Την εκδήλωση τίμησε ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Κονδύλης Ανδρέας.

---------------------------------------------
Βασίλης ιερέως Σταύρου Χάρος
---------------------------------------------