Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Ο Δήμαρχος των Κυθήρων ανάρτησε άρθρο της Ημέρας συγκρίνοντας τη Ζάκυνθο με το νησί του - Δείτε τι έγραψε!

Ο πολύ δυναμικός και εξωστρεφής Δήμαρχος των Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης ανάρτησε στο προσωπικό του profil άρθρο της Ημέρας συγκρίνοντας τη Ζάκυνθο με το νησί του.

Ο Δήμαρχος, ενημερώνει τους δημότες του για τα πολλά κακά που συμβαίνουν στο Δήμο της Ζακύνθου και τους προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει να φτάσουν στον δικό τους μικρό αλλά νοικοκυρεμένο Δήμο!

Το Αρθρο που ανάρτησε ο Δήμαρχος ήταν το εξής:


 
Αν κάποιος δεν γνωρίζει τα μεγάλα προβλήματα που συμβαίνουν αλλού, δεν νοιώθει και την ανάγκη να δηλώσει ευτυχής για το επίπεδο υπηρεσιών του δικού μας νησιού, παρά το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτουμε.

Ο Δήμος Ζακύνθου, Δήμος δεκάδων χιλιάδων κατοίκων, πνιγμένος στα σκουπίδια εδώ και μήνες λόγω διακοπής λειτουργίας του ΧΑΔΑ (εμείς τον δικό μας ΧΑΔΑ ήδη τον αποκαθιστούμε μέσω ΕΣΠΑ/ΠΕΠ), κινδυνεύει να μείνει και χωρίς νερό λόγω οφειλών προς τη ΔΕΗ.

Την ίδια στιγμή, ορισμένοι «έξυπνοι» εδώ στα Κύθηρα αρνούνται συστηματικά να καλύψουν τις οφειλές τους παρά την οικονομική τους άνεση, δηλώνουν με περηφάνεια και θράσος στον ταμία του Δήμου «εμείς τέλη ΔΕΝ πληρώνουμε», λένε στο Δήμαρχο με περίσσειο θράσος «εμένα δεν μπορείς να μου κόψεις το νερό», γυρνάνε ανάποδα τα ρολόγια, κάνουν παράνομα by pass, προσπαθούν να κοροιδέψουν το Λιμενικό Ταμείο ότι το σκάφος τους ναυλωχεί μόνο 2 μέρες ενώ το έχουν στη θάλασσα 3μιση μήνες ανενόχλητοι και άλλες πολλές τέτοιες εξυπνάδες.

Φέτος το Λιμενικό Ταμείο είχε σχεδόν 22.000€ περισσότερα έσοδα στα τέλη επί των ναύλων των πλοίων λόγω της αύξησης του τουρισμού και έτσι ο προϋπολογισμός του θα υπερβεί για πρώτη φορά τις 400.000€ (είχαν προϋπολογισθεί έσοδα 61.000€ από τέλη ναύλων εισιτηρίων πλοίων και εισπράχθηκαν 82.499€!). Πρόκειται αναμφίβολα για μια θετική εξέλιξη που αποδεικνύει ότι η αύξηση του τουρισμού έχει και άμεσα πρακτικά οφέλη στο νησί μας και επιβεβαιώνει την εξαιρετική δουλειά που κάνει ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Παναγιώτης Ζαντιώτης με τους συνεργάτες του.

Παρά όμως αυτές τις θετικές εξελίξεις, εμείς δεν εφησυχάζουμε. Οι μπαταχτζήδες, εκείνοι που έχουν αλλά συστηματικά δεν πληρώνουν τις οφειλές τους στο Δήμο, να ξέρουν ότι δεν θα περάσουν καλά. Ο Νόμος για αναγκαστικές εισπράξεις, κατασχέσεις οφειλών, ακόμα και ποινικές διώξεις εκείνων που νομίζουν ότι μπορούν να ζουν ως κηφύνες εις βάρος των πολλών και συνεπών, θα είναι μόνο η αρχή. Πάντα εντός των πλαισίων του Νόμου.

Η Δημοτική Αρχή πρέπει να προστατεύει τους πολλούς και τους αδύναμους και να επιβάλλει τα νόμιμα σε όσους επιμένουν να μην καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δήμο, παρά την οικονομική τους δυνατότητα.

Η ασυδοσία τελείωσε! Και καλό θα ήταν να υπάρχει διαπαραταξιακή σύμπνοια σε αυτό το θέμα, γιατί καλό είναι ορισμένοι να απαιτούν έργα εκατομμυρίων στην ύδρευση (και καλά κάνουν), αλλά οφείλουν να έχουν και την ίδια απαίτηση για την είσπραξη των οφειλών της ύδρευσης προς το Δήμο, καθώς τα έργα αυτά είναι ανταποδοτικά και ο μόνος τρόπος να χρηματοδοτηθούν είναι να καλυφθούν οι υποχρεώσεις των δημοτών προς το Δήμο.

Καλές οι θεωρίες, αλλά υπάρχει και η πράξη. Οι έχοντες και μη πληρώνοντες δεν θα περάσουν καλά και να το ξέρουν.

----------------------------------
Πηγή: imerazante.gr
----------------------------------