Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Πέφτει «μαύρο» στο MEGA τις επόμενες ώρες;

Ραγδαίες φαίνεται ότι είναι οι εξελίξεις στο MEGA, καθώς, το ΔΣ της Digea φέρεται να αποφάσισε να αποδυναμώσει το σήμα του καναλιού. Αυτό σημαίνει ότι αν ισχύσει σχετική απόφαση θα αλλοιωθεί η εικόνα ή ο ήχος του καναλιού, ή ενδέχεται και να «παγώσει» εντελώς

Τον κώδωνα του κινδύνου για την πιθανότητα ″μαύρου″ στο Mega, ίσως και από απόψε, κρούουν οι εργαζόμενοι του σταθμού. Αυτή την ώρα, συνεδριάζει το Δ.Σ. του παρόχου Digea με εισηγήσεις για διακοπή του σήματος του σταθμού εξαιτίας οφειλών της Τηλέτυπος Α.Ε.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι στον περίπου ένα χρόνο που έχει ξεκινήσει γι’ αυτούς η περιπέτεια να κρατήσουν ανοικτό τον τηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος συνεχίζει και έχει διαφημιστικά έσοδα, χωρίς ζωντανό πρόγραμμα, οι μόνοι που ουσιαστικά έχουν πληγεί είναι οι ίδιοι. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, επισημαίνουν, φαίνεται να ικανοποιεί μετόχους, τράπεζες, κυβέρνηση. «Οι μέτοχοι συνεχίζουν να συζητάνε μεταξύ τους την ώρα που ο δανεισμός της Τηλέτυπος μειώνεται, οι τράπεζες συνεχίζουν να εισπράττουν χρήματα από τη λειτουργία του καναλιού και η κυβέρνηση παρακολουθεί με απάθεια τα όσα συμβαίνουν», υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται μια κινητικότητα στο Mega, κάτι που επιβεβαιώνεται από την κυβέρνηση και από τους μετόχους. «Αυτή την κρίσιμη ώρα» τονίζουν οι εργαζόμενοι, «έρχεται ένα ακόμα ″χτύπημα″ που μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο. Το εξώδικο της Digea και το τελεσίγραφο που έχει στείλει για υποβάθμιση του τηλεοπτικού σήματος». «Το ″μαύρο″ είναι πιθανότερο από ποτέ» υπογραμμίζουν.

«Να αναλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς τις ευθύνες τους»

Οι εργαζόμενοι ζητούν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι τράπεζες να απελευθερώσουν μέρος των εσόδων του καναλιού, προκειμένου να συνεχισθεί η λειτουργία του, ειδικά τώρα που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων σχέδιο για επιστροφή στην ″κανονικότητα″. Η κυβέρνηση να ακούσει επιτέλους τα αιτήματα των εργαζομένων και να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση, που θα δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Και οι μέτοχοι να ολοκληρώσουν άμεσα τις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις για την ″επόμενη μέρα″.

«Οι εργαζόμενοι, με την έως και σήμερα αξιοπρεπή και υπεύθυνη στάση μας, αποτρέψαμε τα χειρότερα για το κανάλι. Δεν είμαστε εμείς που θα κλείσουμε το Mega», καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων του σταθμού.

Από την πλευρά τους οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του MEGA αντέδρασαν με τηλεοπτικό σποτ, το οποίο μάλιστα έχει αιχμές περί συμφερόντων άλλων καναλιών.
-----------------------------------
Πηγή: documentonews.gr
-----------------------------------