Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΠΟΣΠΕΡΤ σε ΕΡΤ: Στάση εργασίας κάθε φορά που θα προβάλλεται η Χρυσή Αυγή

"Αγωνιστήκαμε και παλεύουμε ώστε η ΕΡΤ να είναι η φωνή της κοινωνίας και όχι κάθε ναζιστικού μορφώματος", αναφέρουν σε επιστολή τους προς τη διοίκηση, οι εργαζόμενοι του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.


"Μαύρο" στη Χρυσή Αυγή ρίχνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, καθώς με ανοικτή επιστολή της ΠΟΣΠΕΡΤ προς τη διοίκηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, γνωστοποιείται ότι κάθε φορά που θα προγραμματίζεται από την ΕΡΤ προβολή, με οποιοδήποτε τρόπο, της εγκληματικής οργάνωσης, όπως αναφέρεται, θα προχωρούν σε στάση εργασίας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ

Σε συνέχεια των δράσεων της Ομοσπονδίας μας, των εργαζομένων της ΕΡΤ και της κοινωνίας αλλά και των ανακοινώσεών μας, με την πιο πρόσφατη στις 06/02/2017, σας γνωρίζουμε ότι κάθε φορά που θα προγραμματίζεται από την ΕΡΤ προβολή της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με οποιοδήποτε τρόπο, θα πραγματοποιούνται στάσεις εργασίας κατά τη διάρκεια αυτής της προβολής, ούτως ώστε όποια ώρα και αν ήθελε προγραμματιστεί από τη Διοίκηση ανάλογη μετάδοση, αυτή να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Αγωνιστήκαμε και παλεύουμε για αυτό, ώστε η ΕΡΤ να είναι η φωνή της κοινωνίας και όχι κάθε ναζιστικού μορφώματος και είμαστε μαζί με όσους διαμαρτύρονται επανειλημμένα ενάντια στην προβολή της Χ.Α., όπως συνδικάτα, μαζικοί φορείς, οικογένεια Φύσσα, δημοτικές αρχές, βουλευτές όλου του δημοκρατικού τόξου, ευρωβουλευτές, όπως και με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και με την αντιπολίτευση και που αντιδρούν σε αυτή την προβολή.

Καλούμε τη διοίκηση της ΕΡΤ να εναρμονιστεί πρωτίστως με την κοινωνία και τους δημοκρατικούς θεσμούς, με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, με το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την ΕΡΤ, τις αποφάσεις της Βουλής και πρόσφατα της δικαιοσύνης με την αθώωση Πελετίδη, τις αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας που δεν τους καλεί στα συμβούλια των πολιτικών αρχηγών και επιπλέον να μην ξεχνά ότι αυτή τη στιγμή δικάζεται η Χρυσή Αυγή σαν εγκληματική συμμορία με τάγματα εφόδου που ευθύνονται για δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις και ότι ο Πρόεδρός της Ν. Μιχαλολιάκος έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η ΕΡΤ και η διοίκησή της πρέπει να δώσουν ένα δυνατό μήνυμα για το ρόλο και το χρέος που έχουν στον αγώνα κατά του φασισμού και του ρατσισμού.

Ο φραγμός στους εχθρούς της δημοκρατίας σε όλες τις εκφάνσεις προβολής τους είναι επιτακτική ανάγκη και καθήκον για όλους μας αλλά κυρίως για αυτούς που έχουν ταχθεί να λειτουργούν για το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.

Ο ρόλος της ΕΡΤ είναι η προβολή του πολιτισμού, της ενημέρωσης και της δημοκρατίας και όχι το βήμα προβολής και ξεπλύματος εγκληματικών συμμοριών και δολοφόνων που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την ΕΡΤ ώστε να ισχυρίζονται ότι είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα.

Ξεκινώντας από το Σάββατο 25/2/2017 το απόγευμα και κάθε φορά, όποια ημέρα και ώρα που θα προγραμματίζεται προβολή του έργου της Χρυσής Αυγής – με αίτημά της ή μη – η ΠΟΣΠΕΡΤ, όπως και αρχικά τονίσαμε, θα προβαίνει σε στάσεις εργασίας, τη στιγμή της προβολής.
ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΣΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ, ΣΤΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ.

------------------------
Πηγή:  ΕΡΤ
------------------------