Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ - ΠΟΕΔΗΝ κατά διοικητών νοσοκομείων

Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά των Διοικητών των Νοσοκομείων όλης της χώρας κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία για καθαιρέσεις προϊσταμένων. 
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «κάθε ημέρα καθαιρούνται δεκάδες Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων της Δημόσιας Διοίκησης και αντικαθιστώνται παράνομα από άλλα υπηρεσιακά στελέχη, με εμφανή επιδίωξη της κυβέρνησης από την μία να εξυπηρετήσει τα κομματικά της στελέχη και από την άλλη να συστήσει μία νέα ιεραρχία υπηρεσιακών φοβισμένων στελεχών στη Δημόσια Διοίκηση, σε ομηρεία για ψηφοθηρικούς λόγους».

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, στους Οργανισμούς των Νοσοκομείων είναι ανεπτυγμένα 2.100 Οργανικά Τμήματα επιπέδου Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης, Τμήματος και μέχρι σήμερα έχουν καθαιρεθεί και αντικατασταθεί παράνομα 700 Προϊστάμενοι Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης, Τμήματος των τριών υπηρεσιών των Νοσοκομείων (Νοσηλευτική, Διοικητική, Τεχνική) και του Τμήματος Παραϊατρικών Επαγγελμάτων. «Με τον Ν.4369/2016 απαγορεύονται οι καθαιρέσεις Προϊστάμενων Οργανικών Μονάδων έως την συγκρότηση των Υπηρεσιακών Οργάνων Κρίσης και την επιλογή νέων προϊσταμένων», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Καταγγέλλει δε ότι «η κυβέρνηση κωλυσιεργεί τις νέες επιλογές έως ότου διαμορφώσει παράνομα νέα ιεραρχία στο Δημόσιο».

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι η μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα διαβιβαστεί σε όλους τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών όλων των πόλεων της Χώρας, προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες στους Διοικητές των Νοσοκομείων, για τις καθαιρέσεις των Προϊσταμένων των Νοσοκομείων. «Οι Διοικητές λειτούργησαν παρά τον Νόμο και ταυτόχρονα αναστάτωσαν την λειτουργία των Μονάδων και των Κλινικών με εμφανείς επιπτώσεις στην παροχή των Υπηρεσιών και κίνδυνο της υγείας των ασθενών», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία. Στο μεταξύ, αύριο στο Πρωτοδικείο Αθηνών εκδικάζεται η Αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση ζητώντας την επιδίκαση του ποσού των 200.000 ευρώ τα οποία θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στα δημόσια νοσοκομεία. Την ίδια ημέρα, στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Εργολαβικών Εργαζόμενων έξω από το υπουργείο Υγείας και θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί την κυβέρνηση για υποκρισία καθώς «στέλνει στην ανεργία 8.000 Εργολαβικούς Εργαζόμενους» και ζητά να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός «τι διαφορετικό έχουν οι πρώην καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, με τις καθαρίστριες των νοσοκομείων που εργάζονται πολλά χρόνια μέσω εργολάβων».
------------------------
Πηγή: Ημερησία
------------------------