Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΒΑΤΙΚΩΝ ΝΕΑΠΟΛΗ 2017

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Καρναβάλι των Βατίκων στην παραλία της Νεάπολης στις 26 Φεβρουαρίου 2017 με την συμμετοχή συλλόγων και σχολείων της περιοχής.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την παραλία της Νεάπολης για να παρακολουθήσει τις καρναβαλικές εκδηλώσεις σε ένα ξέφρενο ρυθμό διασκέδασης και κεφιού.

Αποκριάτικα άρματα και μασκαράδες από την μια άκρη της παραλίας μέχρι την άλλη άκρη χάρισαν κέφι ,διασκέδαση με πρωτοπόρα την Φιλαρμονική Βοιών.


Η πολύ καλή συνεργασία συλλόγων, φορέων, κοινοτήτων, με τον Δήμο Μονεμβασιάς μέσω της επιτροπής του Νομικού Προσώπου δια της προέδρου κυρίας Αλιφέρη και εθελοντών, απέδωσε στο ακέραιο μιας και η συμμετοχή φέτος των καρναβαλικών αρμάτων και πεζοπόρων, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και είχε σαν αποτέλεσμα την μεγάλη επιτυχία του φετινού Βατικιώτικου Καρναβαλιού.

Επί 40 χρόνια το καρναβάλι της Νεάπολης έχει καθιερωθεί ως θεσμός και κάθε χρόνο διασκεδάζει, σατιρίζοντας και αναδεικνύοντας πάντα επίκαιρα θέματα της κάθε εποχής.

Τα σχολεία της περιοχής μας παιδιά ,γονείς και δάσκαλοι είχαν μια σπουδαία παρουσίαση, αυτά που έκλεψαν όμως την παράσταση ήταν τα μικρά του νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού !















Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Αγίου Νικολάου, της Ελίκας, των Βατίκων πάντα δραστήριοι και ενεργοί, παρουσίασαν θέματα που απασχολούν τον τόπο αλλά και την σημερινή κατάσταση της χώρας, στέλνοντας τα ανάλογα μηνύματα με χιούμορ διασκεδάζοντας τους παρευρισκόμενους.

Χορευτικά καμώματα από την Φιλαρμονική που πάντα μας εκπλήσσει,και από τον Χορευτικό όμιλο "Χοροπατήματα"με το γκρούπ των ρεμπέτηδων που έριξαν τις στροφές τους !

Ο Βλάχικος Γάμος και τα διαβολάκια με όλο το σόι, ο Οβελίξ και Αστερίξ, ο Σόι- Μπλε εντυπωσίασαν με την παρουσία τους, αυτό όμως που επιβλήθηκε ήταν το άρμα της Κοινότητας της Νεάπολης που ανέδειξε το κάστρο των Βατίκων με όμορφες βασιλοπούλες και αγέρωχους ιππότες .
















Μετά το τέλος της καρναβαλικής παρέλασης η διασκέδαση συνεχίστηκε με ένα πρόγραμμα για τα παιδιά με Κλόυν και ταχυδακτυλουργούς στην πλατεία της Νεάπολης.

Την επιμέλεια της μουσικής που έκανε όλους να χορέψουν στους ρυθμούς της , της είχε ο DJ Ηλίας Μαυρομάτης.

Την παρουσία και τον συντονισμό την είχαν οι δύο κυρίες που είναι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Μονεμβασιάς, η Αλέκα Χαραμή και η Δέσποινα Παπούλη - Βαγγελόγλου.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν οι τοπικές αρχές, αντιδήμαρχοι δημοτικοί σύμβουλοι και η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Παναγιώτα Αλιφέρη και αρκετοί ξένοι επισκέπτες που έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Οι εκδηλώσεις του τριημέρου συνεχίζονται αύριο στην παραλία της Πούντας όπου θα γιορταστούν τα Κούλουμα με το πέταγμα του αετού!

Και του χρόνου, ευχές για Καλή Σαρακοστή !
----------------------------------------
Δέσαποινα Βαγγελόγλου
----------------------------------------