Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΥΘΗΡΑ'Ι'ΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο αποκριάτικος χορός του Κ.Σ.Α στην αίθουσα του Τριφυλλείου Ιδρύματος την Κυριακή 19/2 το μεσημέρι.
    
Ο καλός καιρός βοήθησε και η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά,
    
Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου κ.Καρύδη,ο οποίος ευχαρ'ιστησε όλους για την προσέλευσή τους,αλλά και αυτούς που εργάσθηκαν και προσέφεραν για να οργανωθεί άρτια η εκδήλωση.


Αμέσως μετά παρουσιάσθηκε το χορευτικό και χόρεψαν πρώτα τα μικρά και μετά τα μεγάλα παιδιά.Η αίθουσα πλημμύρισε με τσιριγώτικους σκοπούς,που έπαιξε άψογα η τετραμελής ορχήστρα.Και βέβαια δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά,αφού δύο από τα μέλη της ήταν Τσιριγωτόπουλα, η Αννα Στάθη βιολί και τραγούδι,της οικογενείας Στάθη-Σπιθέα,που συνεχίζει επάξια την οικογενειακή παράδοση και ο Τάσος Χειράκης μπουζούκι και τραγούδι,από τα Φριλιγκιάνικα
    
Η νέα δασκάλα του χορευτικού κ.Βασιλική Πετράκη,νέα και στην ηλικία και γέννημα θρέμμα της γειτονικής μας Μεγαλονήσου,δίδαξε στα παιδιά και Κρητικούς χορούς.Το πεντοζάλι που χόρεψαν τα μεγάλα αγόρια,δημιούργησε ατμόσφαιρα πανηγυριού και απέσπασαν θερμό χειροκρότημα.
    
Προσφέρθηκε φαγητό από κετερινγκ με καλό κρασί κατά βούληση και συνεχίσθηκε το γλέντι μέχρι αργά το απόγευμα.
    
Κυκλοφόρησε πλούσια λαχειοφόρος αγορά και σ΄αυτό βοήθησαν οι προσφορές της Κ.ΡΑ'Ι'ΚΟΣ Α.Ε και των αδελφών Ιωάννου Ξηνταράκου, του Γιώργου και της Αννας.
--------------------------------------------                                                              
Βασίλης Σταύρου Ιερέως Χάρος
--------------------------------------------