Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Σώοι 41 μετανάστες από ιστιοφόρο ανοιχτά των Κυθήρων

Ιστιοφόρο σκάφος με 41 μετανάστες, μεταξύ των οποίων 16 παιδιά και 6 γυναίκες, εντοπίστηκε μετά από ευρεία επιχείρηση του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων.

Οι αρχές είχαν ενημερωθεί μετά από κλήση επιβαίνοντα στον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης 112 και άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή από δύο πλωτά του Λιμενικού, ένα αεροσκάφος και παραπλέοντα πλοία.

Οι μετανάστες, που τελικά εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν σώοι και καλά στην υγεία τους από δεξαμενόπλοιο, αναμένεται να μεταφερθούν στο λιμάνι του Πειραιά.

Για τρίτη φορά από τις αρχές του έτους παράνομοι μετανάστες έφτασαν μέχρι τις νότιες ακτές της Πελοποννήσου διασχίζοντας όλο το Αιγαίο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τις αρχές.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση εντοπίστηκαν από παραπλέον εμπορικό σκάφος και αναμένεται η άφιξή τους στο λιμάνι του Πειραιά. Μετά τους απαραίτητους τυπικούς ελέγχους θα αφεθούν ελεύθεροι, για να μετακινηθούν σε περιοχή της επιλογής τους.

Ο Δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης δήλωσε σχετικά με το θέμα:

"Χαρη στις ολονυκτιες πιεστικες ενεργειες της δημοτικης αρχης αποφευχθηκε η μεταβαση και παραμονη στα Κυθηρα 40 λαθρομεταναστων επι διημερο οπως ηταν ο αρχικος σχεδιασμος με ο,τι αυτο συνεπαγεται.

Τονισα στις αρχες οτι οι υποδομες του δημου και του νησιου δεν επαρκουν για τετοια περιστατικα.

Ευχαριστω τις λιμενικες αρχες και το θαλαμο επιχειρησεων του ΥΕΝ για τη συνεργασια."
-------------------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
------------------------------------------------------------------