Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Με μια γιατρό το Περιφερειακό Ιατρείο της Ελαφονήσου!

Στο δυναμικό του Περιφερειακού Ιατρείου Ελαφονήσου, το οποίο διοικητικά ανήκει στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης Λακωνίας, συμπεριλαμβάνεται μόνο η διευθύντρια ιατρός του. Τέσσερις διαδοχικές  προκηρύξεις για κάλυψη της θέσης αγροτικού ιατρού, απέβησαν άκαρπες. Η τελευταία ήταν πριν δύο μήνες, όπου παρουσιάστηκε αρχικά αγροτικός ιατρός για να αποχωρήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 
Η μοναδική ιατρός του περιφερειακού ιατρείου αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των 750 μόνιμων κατοίκων του νησιού, το οποίο το χειμώνα, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αποκόπτεται από τη στεριά, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια των κατοίκων. Ως δημοφιλής τουριστικός προορισμός, το καλοκαίρι η Ελαφόνησος αυξάνει τον πληθυσμό της σε 7.500 με 8.000 κατοίκους.

Χωρίς αγροτικό ιατρό, το καλοκαίρι η παροχή ιατρικών υπηρεσιών στο νησί θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από ανεπαρκής έως σχεδόν ανύπαρκτη.

Τα προηγούμενα χρόνια, μέσω του χαρακτηρισμού της ως «άγονης περιοχής», η Ελαφόνησος και οι ανάλογου τύπου απομακρυσμένες περιοχές, είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν την κάλυψη της θέσης αγροτικού ιατρού. Σ’ αυτό συνέβαλε η παροχή κινήτρων μοριοδότησης προς τους υποψήφιους αγροτικούς ιατρούς, καθώς και η καθιέρωση της θητείας του αγροτικού ιατρού ως υποχρεωτικής πριν την απόκτηση ειδικότητας.  

Ο βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κ. Ξανθό από τον οποίο ζητά να μάθει σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει προκειμένου να αποκατασταθεί η εν λόγω δυσλειτουργία του Περιφερειακού Κέντρου Ελαφονήσου Λακωνίας;
--------------------------
Πηγή:  notospress.gr
--------------------------