Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

ΜΑΧΗ" ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΟΥ Π.Κ. ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΑΣΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟΥ 2017

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν στην κυριολεξία, οι πυροσβέστες του Π.Κ.Κυθήρων με την πρώτη δασική  πυρκαγιά του 2017 που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου στην τοποθεσία Σαραντή στο Καλαμίτσι, νοτιοανατολικά των Κυθήρων.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα του Κλιμακίου, η υδροφόρα του Δήμου, 4 εθελοντές πυροσβέστες που προσέφεραν την πολύτιμη βοήθειά τους,και κάτοικοι της περιοχής. 

Στο σημείο παραβρέθηκαν οι  αντιδήμαρχοι κύριοι Κομηνός και Αγγελιουδάκης .

Η πυρκαγιά έκαψε περίπου 20 στρέμματα  χαμηλής δασικής βλάστησης και δυσκόλεψε ιδιαίτερα  το έργο της κατάσβεσης εξαιτίας της δυσκολίας της πρόσβασης στα μέτωπα της φωτιάς .

Μάλιστα οι πυροσβέστες πραγματικά ξεπέρασαν τον εαυτό τους προσπαθώντας να περάσουν τις σωλήνες  σε μεγάλη απόσταση κάνοντας εγκατάσταση εκατοντάδων μέτρων μέσα από το σκληρό και κακοτράχαλο ανάγλυφο του εδάφους,  ενώ παράλληλα έπρεπε να ανοίγουν πέρασμα μέσα από τα πουρνάρια και αγκάθια για να προσεγγίσουν τα σημεία της πυρκαγιάς. Ιδιαίτερα δύσκολη και επίπονη η προσπάθεια  όλων,  δώσανε πραγματική μάχη για την κατάσβεση της. 

Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείτε προανάκριση.
----------------------------------------
 Πηγή: AdelinFM
----------------------------------------