Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Στα μέσα του τρέχοντος έτους η ψήφιση του Νέου Καλλικράτη

Να προσέλθει στον διάλογο για τον «Καλλικράτη», καλεί την ΚΕΔΕ το Υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντάς της να αφήσει «τη σημαία της αδιαλλαξίας και του ανέξοδου εντυπωσιασμού στην άκρη».

Στην ανακοίνωσή του, το Υπ. Εσωτερικών επισημαίνει πως, εντός των επομένων ημερών η Επιτροπή ολοκληρώνει το έργο της και τα πορίσματά της θα αξιολογηθούν στη συνέχεια από το Υπουργείο.


«Σκοπός είναι, ύστερα και από την τελική διαβούλευση με τους φορείς επί της πρότασης του υπουργείου, να υπάρξει νομοθετικό αποτέλεσμα στα μέσα του τρέχοντος έτους», συμπληρώνει.

Η ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΣ.
"Η ΚΕΔΕ επιλέγει να σχολιάζει δημοσιεύματα, αντί να συμμετέχει στο συντεταγμένο διάλογο για τα μεγάλα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε αυτή τη συγκυρία δεν ωφελούν τα μεγάλα λόγια, αλλά η έμπρακτη συμβολή όλων στην προσπάθεια που γίνεται για επιβεβλημένες αλλαγές.

Αυτήν την προσπάθεια δεν την βοηθούν ανακοινώσεις οι οποίες, ενδεχομένως, υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες με βάση τα πολιτικά πιστεύω των συντακτών τους. Ας αφήσει λοιπόν, η ΚΕΔΕ, τη σημαία της αδιαλλαξίας και του ανέξοδου εντυπωσιασμού στην άκρη. Χαρακτηρισμοί και εντάσεις που ταιριάζουν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, είναι άχρηστες σε επίπεδο θεσμικής επικοινωνίας και συνεννόησης.  

Η ΚΕΔΕ είναι ευπρόσδεκτη στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρότι εθελοντικά αποφάσισε να περιορίσει την άσκηση του δικαιώματός της να διατυπώνει τις θέσεις της.

Το έργο της Επιτροπής ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες, ενώ τα πορίσματα θα δημοσιοποιηθούν και θα αξιοποιηθούν για περαιτέρω επεξεργασία από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σκοπός είναι, ύστερα και από την τελική διαβούλευση με τους φορείς επί της πρότασης του υπουργείου, να υπάρξει νομοθετικό αποτέλεσμα στα μέσα του τρέχοντος έτους."
----------------------------
Πηγή: epoli.gr
----------------------------