Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

SOS!!! Υπάρχει κανένας λογικός σε αυτή την κυβέρνηση;

Λάβαμε και δημοσιεύουμε άρθρο του κ. Μηνά Νικ. Χατζημιχαήλ (*) αναφορικά με το νέο Hot spot που ανακοινώθηκε στην Κω. Το άρθρο έχει ως εξής:

«Σαν να μην πέρασε μία μέρα, ξαναζούμε στην Κω το περσινό σκηνικό με το Hot Spot, αλλά βέβαια σήμερα με εντελώς διαφορετικά δεδομένα και εντελώς διαφορετικές γνώσεις και εμπειρίες!

Πληροφορούμαστε ξαφνικά ότι η κυβέρνηση χωρίς καμία προειδοποίηση, χωρίς καμία διαβούλευση, αποφασίζει να κατασκευάσει ένα μεγάλο προαναχωρισιακό κέντρο κλειστού τύπου για παραβατικούς μετανάστες (άρα φυλακές υψίστης ασφαλείας) , στον 3ο τουριστικό προορισμό της Ελλάδος, στην Κω!!! Προυπολογισμός: 4.500.00 Ευρώ!!! 

Χρόνος διεκπεραίωσης έργου 40 ημέρες (να προλάβουν και την τουριστική σαιζόν)!!! Ανάθεση (ουσιαστικά) έργου, με κλειστή πρόσκληση για προσφορές, σε 10 εταιρείες (καμιά από την Δωδεκάνησο)!!!

Δημοπράτηση στις 14 Φεβρουαρίου (του Αγίου Βαλεντίνου), κωμικοτραγικό!!!

Όταν η Ευρωπαίοι μας έδωσαν εντολή να φτιάξουμε Hot Spot πάνω σε 5 ακριτικά νησιά, λόγω του ότι ήταν ανοιχτές δομές, ας πούμε ότι είχε μια λογική, ώστε να εγκλωβίζονται οι μετανάστες εκεί και να μην προχωρούν προς την Βόρεια Ευρώπη.

Τώρα που γίνεται μια κλειστή δομή (φυλακή), αναρωτιέμαι: Αφού οι μετανάστες θα είναι έγκλειστοι και με πολύ καλή φύλαξη. Ποιος ο λόγος να γίνει πάνω σε νησί; Και μάλιστα σε τουριστικό νησί; Αν δεν γίνεται από δόλο, μήπως τελικά γίνεται από ηλιθιότητα;

Επιτέλους υπάρχει κανένας λογικός σ’ αυτή την κυβέρνηση; Πόσο πιο καταστροφικοί θα μπορούσαν να είναι; Πόσο πιο παράλογοι;
Πόσο πιο τραγικά απαράδεκτοι για τα Εθνικά μας συμφέροντα; Και όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που φέτος, η Κως χρησιμοποιώντας κυρίως της δικές της δυνάμεις, ανακάμπτει πλήρως από το τεράστιο πρόβλημα του μεταναστευτικού, που αποκλειστικά η συγκεκριμένη κυβέρνηση με τις εγκληματικές της αποφάσεις, δημιούργησε στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τώρα η ίδια επανέρχεται για να ολοκληρώσει την καταστροφή!!!

Βλέπετε οι κάτοικοι και ο δήμαρχος του νησιού της Κω αντιστάθηκαν, ήταν οι μόνοι που σήκωσαν κεφάλι, οι μόνοι που έβαλαν μπροστά τη λογική, έπρεπε λοιπόν αργά ή γρήγορα να τιμωρηθούν!!!

Ποιοι είναι αυτοί οι νησιώτες που τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι, να αντισταθούν στην κυβέρνηση της «πρώτης φοράς ΑΡΙΣΤΕΡΑ»; Ποιοι είναι αυτοί που τόλμησαν να αντισταθούν στις εντολές της Γερμανίας; Ποιοι είναι αυτοί τόλμησαν να αντισταθούν στις επιταγές της παγκοσμιοποίησης;

Τι κι αν επί δύο χρόνια ταξιδέψαμε σε κάθε γωνιά της Ευρώπης προκειμένου να διαφημίσουμε την Κω σαν έναν απόλυτα ασφαλή και καθαρό τουριστικό προορισμό; Τι κι αν μέσα σε αυτήν την διετία προσκαλέσαμε στο νησί μας, εκατοντάδες ξένους δημοσιογράφους, bloggers, τουριστικούς πράκτορες και Tour Operators;

Τι κι αν οι ξενοδόχοι βάζοντας πλάτες, εν μέσω φοροκαταιγίδας, προσέφεραν τιμές κάτω του κόστους για να μπορέσουν να αναστρέψουν το κλίμα και να γεμίσουν τις θέσεις των αεροπλάνων προς το νησί μας;

Τι κι αν οι προκρατήσεις των τουριστών για την φετινή σαιζόν έσπασαν όλα τα ρεκόρ;

Τι κι αν η Κως, όντας ο τρίτος τουριστικός προορισμός της Ελλάδος προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας σε νέους από όλη την Ελλάδα;

Τι κι αν συμβάλουμε κατά ένα τεράστιο ποσοστό στα έσοδα της Ελλάδος από τον τουρισμό;

Η Κως αντιστάθηκε, η Κως δίδαξε αξιοπρέπεια, η Κως έδειξε άλλους δρόμους, η Κως σήκωσε κεφάλι στη νέα τάξη πραγμάτων και πρέπει να τιμωρηθεί!!!

Ο Πρωθυπουργός, ο Καμένος, ο Μουζάλας και η παρέα τους, δεν θα συγχωρέσουν ποτέ ότι η «μικρή» Κως και οι κάτοικοί της, τους χάλασαν τα σχέδια!!!

Δεν θα ξεχάσουν ποτέ πως η Κως έγινε, έστω και με καθυστέρηση, παράδειγμα προς μίμηση ακόμα και από «προσκυνημένους» δημάρχους άλλων νησιών!!!

Η τιμωρία για αυτούς τους ατίθασους πρέπει να είναι παραδειγματική σκέφτηκαν: «Ας τους φτιάξουμε μια νέα «Αμυγδαλέζα» πάνω στο νησί, (η πρώτη δομή τέτοιου τύπου επί κυβέρνησης Τσίπρα ) για να τους τελειώσουμε!!!

Εμείς οι Κώοι; Θα τους αφήσουμε να στιγματίσουν ξανά και δια παντός, το νησί μας;

Με τιμή

Σημείωση: Καταγράφω πάντα τις δικές μου απόψεις, που δεν είναι απαραίτητα απόψεις όλου του Δ.Σ. της Εν. Ξεν/χων Κω.

Μηνάς Νικ. Χατζημιχαήλ Αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κω Ταμίας Π.Ο.Ξ. Μέλος Δ.Σ. Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.)»
------------------------------------
Πηγή: money-tourism.gr
------------------------------------