Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Θέλει ο δήμαρχος να χαρεί και η χαρά δεν τον αφήνει!

Χτες με μια ανάρτηση μου στην σελίδα άρχισε μια - ανταλλαγή – απόψεων με τον δήμαρχο σχετικά με τι με πείραξε στη όλη δημοσίευση  της πολιτικής προστασίας  του δήμου.  Και  λίγο πριν κλείσουμε την συνομίλια μας κατάλαβα ότι είναι λίγο επικίνδυνο μα μιλάς με απολύτους ανθρώπους.  

Και ως θαύμα σήμερα είδα μερικές Φώτο  που κατάφερε και βρήκε από γνωστούς  του. Προφανώς κίνησε λυτούς και  δεμένους για να μου αποδείξει ότι και θεομηνία είχαμε και όλος ο μηχανισμός του δήμου βγήκε στους δρόμους  για να προσφέρει σε εμάς τους αχρείους την ασφάλεια που μας πρέπει.   

Τότε  κατάλαβα επιτέλους το μέγεθος της θεομηνίας  που έπληξε το νησί μας.
Ευτυχώς που μπροστά από το μηχάνημα του ( δήμου; ) πήγαινε άλλο αυτοκίνητο και του έδειχνε το δρόμο. 

Πρέπει να μιλάμε ότι το ύψος του φονικού χιονιά   ξεπερνούσε τους 25  ολόκληρους πόντους.   Στο όριο δεν κηρύχτηκε το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Για άλλη μια φορά με οδηγίες του δημάρχου ο τόπος γλύτωσε από τα χειρότερα.

Και όλο αυτό είναι για μένα το αλατοπίπερο που ρίχνει σε κάθε ευκαιρία στο σανό που τρώνε σχεδόν όλοι  οι Τσιριγώτες.
------------------------------------
Βαγγέλης Σμαρδένκας
Αρωνιάδικα Μαστοριάνικα
-------------------------------------------

Σχόλιο Σελίδας:   Δεν γνωρίζουμε σε ποιές ακριβώς φωτογραφίες  αναφέρεται ο συντάκτης του άρθρου. Εμείς παραθέτουμε φωτογραφίες που πήραμε από κατοίκους οι οποίες αφορούν την επιχείρηση καθαρισμού του οδικού δικτύου του νησιού.


Οπωσδήποτε υποχρέωση κάθε Δήμου είναι να εξασφαλίσει την ελεύθερη πρόσβαση και κυκλοφορία στα όρια του Δήμου για όλους τους πολίτες.

Η πραγματικότητα είναι ότι στα πιο ορεινά σημεία του νησιού χιόνισε πολύ περισότερο από ότι στα πιο πεδινά και φυσικά δημιούργησε προβλήματα πρόσβασης. 
Τώρα αν κάποιοι απλά βγήκαν στην αυλή τους και είδαν λίγο χιόνι και απο εκεί βγάζουν συμπεράσματα είναι άλλο τελείως θέμα.

Γεγονός είναι ότι δεν παρουσιάστηκε το παραμικρό πρόβλημα παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η ζωή των κατοίκων κύλησε ομαλά και χωρίς κανένα εμπόδιο.

 
Περιττό βέβαια να πούμε ότι σε περίπτωση που δεν είχαν βγεί μηχανήματα να καθαρίσουν το οδικό δίκτυο θα υπήρχαν και εκατοντάδες διαμαρτυρίες αλλά και πιθανόν και κάποια ατυχήματα τροχαία, λόγω της ολισθηρότητας του παγωμένου οδοστρώματος.

Το πρόβλημα είναι ότι σε αυτό τον τόπο είτε κάνεις το σωστό είτε κάνεις λάθος πάντα υπάρχει και κάποιος που θα βρεί αιτία να ισχυρισθεί το ακριβώς αντίθετο..... 'Έτσι απλά..... Για να έχουμε κάτι να λέμε.........