Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Θεοφάνεια σε όλη τη χώρα: Από το ξύλο μπροστά στις κάμερες μέχρι το παλτό του βουλευτή

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ομαλά εορτάστηκε ο αγιασμός των υδάτων στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Δεν έλειψαν, ωστόσο, και κάποια "παρατράγουδα", όπως στην Πάτρα, όπου βουτηχτές τσακώθηκαν.



Τσακώθηκαν για τον σταυρό στην Πάτρα

Πλήθος κόσμου και αψιμαχίες κατά τον αγιασμό των υδάτων στη θάλασσα της Τερψιθέας με την τελετή να πραγματοποιείται από την ενορία του Αγίου Κωνσταντίνου της Αγυιάς.
Την τελετή και τη μεγάλη προσέλευση επισκίασε η ένταση μεταξύ των κολυμβητών που έπεσαν στη θάλασσα για να πιάσουν το Σταυρό.

Βουλευτής από την Θεσσαλονίκη βούτηξε για να πιάσει το σταυρό 

Το κύμα κακοκαιρίας και οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν πτόησαν τον βουλευτή  από την Θεσσαλονίκη.
Ο λόγος για τον βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδη Φωκά, ο οποίος βούτηξε στα  Ιαματικά Λουτρά Νέας Απολλωνίας για να πιάσει το σταυρό.

Κρήτη: Ματαιώθηκε ο αγιασμός, σχημάτισαν μόνοι τους τον σταυρό

Η τελετή αγιασμού των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού ματαιώθηκε στο Ηράκλειο, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.
Από νωρίς το πρωί, ο καιρός φαινόταν ότι θα χαλούσε και ότι η κακοκαιρία βρισκόταν προ των πυλών. Μετά όμως την έντονη και διαρκή βροχόπτωση, αποφασίστηκε να ματαιωθεί οριστικά.
Ωστόσο, εκείνοι που το είχαν αποφασίσει, το έκαναν πράξη και βούτηξαν. Μάλιστα, συγκινητική ήταν η στιγμή που βούτηξαν στα παγωμένα νερά και σχημάτισαν τον Σταυρό!

Βούτηξε 8χρονο παιδί στην Κρήτη

Με την παρουσία πλήθους κόσμου, παρά την συνεχή βροχή και τον αέρα, πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των υδάτων στο λιμανάκι της Παντάνασσας.
Ο Σύλλογος Αλιέων κερνούσε όπως κάθε χρόνο ρακί, ενώ αρκετοί ήταν οι τολμηροί βουτηχτές – με την μικρότερη να είναι μόλις 8 ετών (!) – που αψήφησαν τον καιρό και έπεσαν στα νερά του λιμανιού, με τον σταυρό να «χάνεται» για μερικά λεπτά στα θολά νερά.
Έπειτα από αρκετές βουτιές στον πυθμένα, ο Ανδρέας Βούρδουλας – ο οποίος είχε πιάσει τον σταυρό και το 2015 – κατάφερε να τον βρει και να τον φέρει στην επιφάνεια, με τους παρευρισκόμενους να χειροκροτούν και τα σκάφη να δημιουργούν μοναδική ατμόσφαιρα με τις κόρνες τους.

-------------------------------------------------------------------------- 
Πηγή: cretalive.gr, cretapost.gr,  patrastimes.gr, seleo.gr
--------------------------------------------------------------------------