Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 13/9/2017 Σχολικά Κτήρια

Καθώς το νέο σχολικό έτος ξεκίνησε, ο Δήμος Κυθήρων εύχεται καταρχήν σε όλη τη σχολική κοινότητα του νησιού μας (μαθητές, δασκάλους, καθηγητές, γονείς και κηδεμόνες) μια καλή σχολική χρονιά, με υγεία και επιτυχίες. Στη συνέχεια, επιθυμούμε να ενημερώσουμε ότι έχει δημοπρατηθεί το έργο της συντήρησης των σχολικών μονάδων των Κυθήρων με προϋπολογισμό 100.000€ που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου. 

Θα γίνουν απαραίτητες εργασίες επισκευών και συντηρήσεων στο Δ.Σ. Ποταμού (νέος βοθρος, εξωτερικές περιφράξεις), το Δ.Σ. Χώρας (νέο ταρτάν στην αυλή, περιφράξεις), το Νηπιαγωγείο Αγ. Πελαγίας και το κτηριακό συγκρότημα του Γυμνασίου - Λυκείου. Λόγω του νόμου 4412, η ανάθεση της σύμβασης και η εκτέλεση των εργασιών τοποθετείται εντός διμήνου από σήμερα καθώς οι διαδικασίες πλέον έχουν καταστεί πολύ χρονοβόρες.

Τέλος, ο Δήμος επιχειρεί εδώ και 2 χρόνια να απεμπλέξει τις διαδικασίες απόκτησης χώρου για την κατασκευή του νέου εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου Βορείου Τμήματος Κυθήρων, η οποία έχει χρονίσει. Μετά τη διαπίστωση ότι το αρχικώς επιλεγέν οικόπεδο στη θέση "Ξυλοκερατέα Ποταμου" πάσχει ιδιοκτησιακά και επί του παρόντος δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία αγοράς του από το Δήμο, προτάθηκε από το Τριφύλλειο Ίδρυμα η αξιοποίηση του χώρου του πρώην Νοσοκομείου, πρόταση για την οποία εδώ και 15 μήνες η ΚΤΥΠ Α.Ε. τηρεί απόλυτη σιγή. Ο Δήμαρχος απέστειλε πρόσφατα επιστολή για το θέμα και αναμένονται εξελίξεις.

Δείτε την πρόταση του Τριφυλλείου Ιδρύματος :



Δείτε την επιστολή του Δημάρχου:


--------------------------------
Πηγή: kythira.gr
--------------------------------