Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Οδοποιία Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων



ΑΠΟ                                                                              22-09-2017
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οδοποιία Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων
Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, με εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κου Παναγιώτη Χατζηπέρου, η βελτίωση του οδικού δικτύου του Δήμου Τροιζηνίας Μεθάνων συνολικού προϋπολογισμού 1.495.000,00 €


Το οδικό δίκτυο του χερσαίου Δήμου της Π.Ε. Νήσων Αττικής που διαθέτει δύσκολο ανάγλυφο, χρήζει άμεσης βελτίωσης. Με το έργο αυτό αναβαθμίζεται το οδικό δίκτυο και γίνεται ασφαλέστερο και ποιο λειτουργικό για την Τροιζηνία και τα Μέθανα. Αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και των επισκεπτών, αυτό αποδεικνύει και η παρουσία στη συνεδρίαση των Αντιδημάρχων κκ Πατουλιά Κωνσταντίνου και Παντελή Βασίλειου, καθώς και του Δημοτικού Σύμβουλου Σαμπάνη Δημήτριου.

Το έργο αφορά την επισκευή 29 υπαρχουσών δημοτικών οδών. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν σε :
-        Χωματουργικά (εκσκαφές)
-        Τεχνικά έργα
-        Οδοστρωσία
-        Ασφαλτικά

Η Περιφέρεια Αττικής  και η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, με συνέπεια λόγων και έργων και με το βλέμμα στραμμένο στην ουσία και όχι στη βιτρίνα, κατασκευάζει έργα στοχευμένα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων των επαγγελματιών και των επισκεπτών και συμβάλει στην αναβάθμιση της ασφάλειας, της ποιότητας ζωής και της τουριστικής ανάπτυξης. Αυτό αφορά ιδιαίτερα την Χερσόνησο των Μεθάνων που χειμάζεται και λόγω της μη λειτουργίας των Ιαματικών Πηγών της Λουτρόπολης.