Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Γιατροι του Αιγαιου- ΠΑΓΝΗ, προγραμμα επισκεψης 2017



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΚΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ‘ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟ’
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ‘ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ-ΠαΓΝΗ΄
Έπειτα από πλήθος τηλεφωνημάτων και ερωτημάτων, από τη μεριά των κατοίκων των Κυθήρων, οι οποίες αφορούν στην πραγματοποίηση της ετήσιας επίσκεψης  των ΄Γιατρών του Αιγαίου-ΠαΓΝΗ΄ θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι γίνονται τεράστιες προσπάθειες, ώστε να μην ακυρωθεί, λόγω της έλλειψης ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων.


Οι ‘Γιατροί του Αιγαίου-ΠαΓΝΗ’, με προεξέχοντα τον αγαπητό Παιδο-ορθοπεδικό, κ Βεληβασσάκη, με έχουν ενημερώσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ότι λόγω της αγάπης τους προς το νησί μας, αλλά και της αγάπης που έχουν λάβει από τον κόσμο τόσα χρόνια, είναι διατεθειμένοι, να έρθουν στα Κύθηρα μέσω Κρήτης-Πειραιά-Νεάπολης.


Από η μεριά μου τους συνέστησα να περιμένουμε τις εξελίξεις  με το νέο πλοίο. Λόγω της νέας καθυστέρησης και μπροστά στο κίνδυνο να ακυρωθεί η αποστολή, αφού οι ΄Γιατροί του Αιγαίου-ΠαΓΝΗ’ είναι ιατροί δημόσιου νοσοκομείου και δεν έχουν τη άνεση να κανονίζουν αυτόνομα το πρόγραμμά τους, πήραν την απόφαση να προχωρήσουν στην επίσκεψή τους στα Κύθηρα μέσω Πειραιά-Νεάπολης, στις 5 Οκτωβρίου, ημέρα Πέμπτη.


Η αποστολή θα πραγματοποιηθεί, τελικά, ως εξής:

4 Οκτ Τετάρτη βράδυ: Αναχώρηση αποστολής από Ηράκλειο προς Πειραιά
5 Οκτ Πέμπτη 06:00: Άφιξη αποστολής στο Πειραιά και άμεση αναχώρηση οδικώς για Νεάπολη
5 Οκτ Πέμπτη 11:00: Άφιξη στη Νεάπολη 
5 Οκτ Πέμπτη 12:00: Αναχώρηση από Νεάπολη για Κύθηρα με πλωτά μέσα, όπως λάντζα, ταχύπλοο, κτλ, διότι δε προλαβαίνουν να είναι στις 09:00, ώρα αναχώρησης του Πορφυρούσσα από Νεάπολη για Κύθηρα
5 Οκτ Πέμπτη μεσημέρι: Άφιξη στα Κύθηρα στο Λιμάνι Αγ Πελαγίας
5 Οκτ Πέμπτη απόγευμα- 8 Οκτ Κυριακή: Ιατρικές Εξετάσεις
8 Οκτ Κυριακή μεσημέρι: Αναχώρηση από Κύθηρα για Νεάπολη με Πορφυρούσσα
8 Οκτ Κυριακή βράδυ: Άφιξη Πειραιά, οδικώς και άμεση αναχώρηση για Ηράκλειο ακτοπλοϊκώς

Όπως γίνεται αντιληπτό, η εθελοντική ομάδα, η οποία αποτελείται από περίπου 35 μέλη, δε θα μπορέσει να περάσει στα Κύθηρα με αυτοκίνητα Αυτό οδηγεί στην ανάγκη να χρησιμοποιηθούν από τα μέλη της αποστολής αυτοκίνητα ιδιωτών ή εταιρειών ενοικίασης στα Κύθηρα, για τη μετακίνησή τους. 

Συνοπτικά, για τη πραγματοποίηση της αποστολής, θα υπάρξει σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές η επιπλέον επιβάρυνση που αφορά στις εξής μετακινήσεις: Α) από το Πειραιά στη Νεάπολη και από Νεάπολη στο Πειραιά οδικώς, Β) από Νεάπολη στα Κύθηρα με πλωτά μέσα, όπως λάντζα, ταχυπλοο κτλ.Γ)των μελών της αποστολής κατά τη τετραήμερη παραμονή τους στα Κύθηρα. Δ)από Κύθηρα προς Νεάπολη οι ιδιοκτήτες του Πορφυρούσσα προσέφεραν δωρεάν μετακίνηση

Θα υπάρξει νέα ενημέρωση για όσους θέλουν να κάνουν προσφορά, όπως κάθε χρόνο, για τη διαμονή, σίτιση και μετακίνηση, στο νησί μας. Θα προηγηθούν όσοι κάθε χρόνο προσφέρουν δωρεάν καταλύματα και σίτιση, γεγονός επίσης αξιέπαινο, το οποίο και θα αναδειχτεί και σε εκδήλωση/συνέδριο του Νοσοκομείου μας, που θα πραγματοποιηθεί στα Κύθηρα. Οι ημέρες διαμονής είναι 5,6,7 Οκτ, τα μέλη είναι 35 και θα χρειαστούν περίπου 10 αυτοκίνητα.

Ελπίζουμε όλοι να υπάρχουν ευχάριστες ‘ακτοπλοϊκές’ εξελίξεις οι οποίες θα ανατρέψουν το παραπάνω σχεδιασμό, αλλά όπως και να έχει η αποστολή θα πραγματοποιηθεί, έπειτα από την αξιοθαύμαστη αυταπάρνηση των μελών της εθελοντικής ομάδας ΄Γιατρών του Αιγαίου-ΠΑΓΝΗ’.

Κύθηρα 23-9-2017
Μετά Τιμής
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου
Δημήτρης Μοιρασγεντής