Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Από… Ραφήνα η ακτοπλοϊκή κάλυψη των Κυθήρων;

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε το ενδεχόμενο, ένα πλοίο που εξυπηρετεί τις συνδέσεις από Ραφήνα, μάλιστα από τα πλέον σύγχρονα, να οδεύσει για τη Θάλασσα Κυθήρων.

Στο μεταξύ όπως αναφέρει ο Αντώνης Τσιμπλάκης στη Ναυτεμπορική υπήρχαν ακτοπλοϊκές εταιρείες που θα εξέταζαν το ενδεχόμενο να βάλουν ένα πλοίο στη γραμμή, υπό συγκεκριμένες όμως προϋποθέσεις. Μια από αυτές ήταν το υπουργείο να «ανέβει» κατηγορία ζητώντας ένα πλοίο, πιο σύγχρονο, ώστε να αυξηθεί και η επιδότηση, προκειμένου να είναι βιώσιμο το εγχείρημα.

Σύμφωνα με κύκλους της ακτοπλοϊκής αγοράς, η οδική σύνδεση με τα Κύθηρα μέσω του πορθμείου της Νεάπολης είχε «τραβήξει» ένα πολύ μεγάλο μέρος της κίνησης, γεγονός που δυσκολεύει το εγχείρημα.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Κυθήρων ζητούσε μετ’ επιτάσεως την αντικατάσταση του «Βιτσέντζος Κορνάρος», εξαιτίας της παρατεταμένης ακινησίας του εν μέσω θέρους.

Αλλά και ο δήμαρχος Κισάμου Θανάσης Σταθάκης, που ενδιαφέρεται για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα Κύθηρα, στη συνέχεια και με επιστολή του προς το υπουργείο Ναυτιλίας επισήμαινε ότι το υπουργείο θα έπρεπε να έχει έτοιμο ένα «plan b» για να εξυπηρετήσει ακτοπλοϊκά τα νησιά.

Δυστυχώς (ή ευτυχώς) όμως όλα έμειναν στα χαρτιά!!!
-------------------------------------------
Πηγή: bluebirds.gr
-------------------------------------------