Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Συνετρίβη ιδιωτικό αεροπλάνο βόρεια της Κομοτηνής

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του μικρού αεροσκάφους, που συνετρίβη το απόγευμα της Παρασκευής, σε χαράδρα, βόρεια της Κομοτηνής. Δεν έχουν καταφέρει ακόμα να προσεγγίσουν τα σωστικά συνεργεία 



Στην περιοχή Κερασιά Κομοτηνής, εντόπισαν πριν τα συντρίμμια του μικρού ιδιωτικού αεροσκάφους που αγνοείτο απ' το μεσημέρι της Παρασκευής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόκρημνη χαράδρα.
 
Πρόκειται για μονοκινητήριο αεροσκάφος, που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» της Αλεξανδρούπολης, στις 12.35 και το σήμα του οποίου χάθηκε από το FIR της Βουλγαρίας λίγο μετά την απογείωσή του.

Άμεσα η γειτονική χώρα ενημέρωσε το αεροδρόμιο των Αθηνών, καθώς το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης ήταν κλειστό εκείνη την ώρα, με αποτέλεσμα την κινητοποίηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αερολιμενάρχης, Στέλιος Ζαντανίδης, το αεροσκάφος χάθηκε από το FIR της γείτονος κάπου μεταξύ Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας. Στο μονοκινητήριο με προορισμό το Βουκουρέστι, επέβαιναν ένα ζευγάρι Ουκρανών, ενώ την ίδια ώρα απογειώθηκε και ένα δεύτερο ιδιωτικό αεροσκάφος, επίσης με δύο επιβαίνοντες και με τον ίδιο προορισμό.

Έρευνες υπό καταρρακτώδη βροχή

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας και υπό καταρρακτώδη βροχή θα συνεχιστούν οι έρευνες ανεύρεσης των δύο επιβατών του μονοκινητήριου αεροσκάφους που κατέπεσε στην Κερασιά Ροδόπης τις απογευματινές ώρες.   

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πύραρχος Λεωνίδας Καραγκούνης, προϊστάμενος του περιφερειακού επιχειρησιακού κέντρου πυροσβεστικών υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην περιοχή επιχειρούν με επικεφαλής τον αντιπύραρχο Κώστα Παπάζογλου, διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κομοτηνής, μία ορειβατική ομάδα της ΕΜΑΚ, ένα διασωστικό της 4ης ΕΜΑΚ και τρία οχήματα της πυροσβεστικής.

Ο κ. Καραγκούνης σημειώνει πως το μέρος της πτώσης του αεροσκάφους είναι απόκρημνο, και τις προσπάθειες ανεύρεσης των δύο επιβαινόντων στο μονοκινητήριο αεροσκάφος δυσχεραίνει η καταρρακτώδης βροχή, το σκοτάδι αλλά και το ανάγλυφο της περιοχής, καθώς υπάρχουν χαράδρες στις οποίες κατεβαίνουν οι συμμετέχοντες στη έρευνα.
---------------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
---------------------------------