Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 27/9/2017- Συνέδριο ΚΕΔΕ

Το διήμερο 25 και 26 Σεπτεμβρίου έλαβε χώρα στο νησί των Κυθήρων το ειδικό θεματικό συνέδριο - workshop της ΚΕΔΕ με θέμα τη νησιωτικότητα, στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάστηκε επίσημα η μελέτη για τη νησιωτική πολιτική που εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ. 



Τις εργασίες του συνεδρίου τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης που δήλωσε ότι η επιλογή των Κυθήρων για τη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν έγινε τυπικά αλλά ουσιαστικά, προκειμένου να στηριχθεί το νησί και ο Δήμος που το φετινό καλοκαίρι πλήρωσαν ακριβά την κρατική ανεπάρκεια με τα ζητήματα της φωτιάς και του πλοίου. Τόνισε μάλιστα με έμφαση ότι η νησιωτικότητα δεν πρέπει να θεωρείται μειονέκτημα αλλά ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της τοπικής ανάπτυξης στα νησιά

Την εισαγωγική ομιλία έκανε ο φιλοξενών Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης, ενώ τοποθετήθηκαν σχεδόν όλοι από τους παρισταμένους Δημάρχους νησιών, ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παπασταμόπουλος Δημοσθένης, ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ κ. Δημ. Καλογερόπουλος, στελέχη της ΠΕΔ και της αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα και εμπειρογνώμονες του Συμβουλίου της Ευρώπης σε ζητήματα αυτοδιοίκησης. 

Την Τρίτη 26/9 ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης, ο Αντιπρόεδρος και Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Καφαντάρης μαζί με πολλούς Δημάρχους και αυτοδιοικητικά στελέχη, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Κυθήρων, όπου έγιναν δεκτοί από το Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δ.Σ., τον Αντιδήμαρχο κ. Κομηνό και αιρετούς του Δήμου μας. Οι κύριοι Πατούλης και Χαρχαλάκης αντάλλαξαν δώρα με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ να δηλώνει ότι "για τη διοίκηση της ΚΕΔΕ κανένας Δήμος και κανένας Δήμαρχος δεν είναι μόνος του. Τα Κύθηρα έχουν ισχυρή διοίκηση και αυτό φαίνεται".

Την οργάνωση του συνεδρίου ανέλαβε η ΚΕΔΕ, όμως, ο Δήμος μας επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τόσο το ξενοδοχείο KYTHEA RESORT στην Αγ. Πελαγία, όσο και τους επαγγελματίες (Φούρνος Καραβά και Οινοποιείο Φυρογή) που συνέδραμαν στη φιλοξενία των συμμετεχόντων με τη δωρεάν παροχή τοπικών προϊόντων.

Με αφορμή το συνέδριο, επισκέφθηκαν τα Κύθηρα και ξεναγήθηκαν στο νησί σχεδόν 40 Δήμαρχοι και στελέχη νησιωτικών Δήμων της Χώρας, γεγονός σημαντικό που αποδεικνύει τις άριστες σχέσεις συνεργασίας του Δήμου μας και του Δημάρχου προσωπικά τόσο με τη διοίκηση της ΚΕΔΕ όσο και με όλους τους νησιωτικούς (και όχι μόνο) Δήμους με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινές αγωνίες για το παρόν και το μέλλον της νησιωτικής αυτοδιοίκησης. Τέτοιες δράσεις εξωστρέφειας και προβολής αποτελούν προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή και θα συνεχιστούν. Εξάλλου όπως τονίστηκε και στο συνέδριο, οι προτάσεις του Δημάρχου Κυθήρων στα ζητήματα της νησιωτικότητας και της αυτοδιοίκησης βρίσκονται στο επίκεντρο της ατζέντας της ΚΕΔΕ, που δίνει μεγάλο αγώνα για την επικράτηση της λογικής στο θεσμό.
-----------------------------------------
Πηγή:  kythira.gr
-----------------------------------------