Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

5,4 εκ. ευρώ για έργα στη Λακωνία μέσω Περιφέρειας Πελοποννήσου

“ Αφορούν σε αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά, λιμενικά, συγκοινωνιακά έργα και αθλητικές εγκαταστάσεις ”

Την χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους 17 νέων έργων στην Πελοπόννησο, συνολικού προϋπολογισμού 33,5 εκατ. ευρώ, ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, έπειτα από σχετικό αίτημα της Περιφέρειας.

Τα έργα τα οποία εντάσσονται στο εθνικό σκέλος του ΠΔΕ, αφορούν σε σημαντικές υποδομές όπως η κατασκευή δικτύων ύδρευσης και άρδευσης, η συντήρηση του οδικού δικτύου, ο εκσυγχρονισμός αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και δράσεις για την τουριστική προβολή και την προώθηση των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας.

Ειδικά για τη Λακωνία προβλέπεται η χρηματοδότηση έργων που αφορούν αθλητικές εγκαταστάσεις με 500.000€, συγκοινωνιακών έργων με 4.500.000€ και αντιπλημμυρικών, αντιπυρικών και λιμενικών έργων με 400.000€.

Ο κ. Χαρίτσης δήλωσε για την χρηματοδότηση των έργων αυτών από εθνικούς πόρους:
«Γνωρίζουμε  τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και κινητοποιούμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό μέσο για να υλοποιήσουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις στις Περιφέρειες και τους Δήμους όλης της χώρας. Σταθερή πεποίθησή μας στο Υπουργείο Οικονομίας είναι ότι η συνεργασία και ο συντονισμός με τους παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς συνιστά βασική προϋπόθεση για να επιτύχουμε τον κοινό στόχο για ανάπτυξη βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη».
------------------------------
Πηγή:  notospress.gr
------------------------------