Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΑΠΟ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ                                 25-09-2017

                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επετειακές εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Με ιδιαίτερη επιτυχία και οργάνωση πραγματοποιούνται τα «Σαλαμίνια 2017».
Την Περιφέρεια και την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος. Ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη την Δήμαρχο κ. Ρούλα Νάνου, τους Αντιδημάρχους, τους διοργανωτές και τους εθελοντές για την άρτια οργάνωση των εκδηλώσεων. Δήλωσε δε ότι βαδίζουμε προς την 25η εκατονταετία της ιστορικής Ναυμαχίας της Σαλαμίνας (480 π.Χ.), η οποία άλλαξε τον ρουν της ιστορίας,  καθώς και την τεράστια σημασία της για την παγκόσμια κοινότητα, γεγονός που αποδεικνύεται από την υψηλή εκπροσώπηση δεκάδων χωρών κάθε χρόνο στις επετειακές εκδηλώσεις.

Η περιοχή της Κυνόσουρας και της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας είναι τελείως υποβαθμισμένη. Η Περιφέρεια σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, το Δήμο και τους φορείς, καταβάλλει προσπάθεια για την εξυγίανση και την ανάδειξη του χώρου. 

Η Κυνόσουρα και ο θαλάσσιος χώρος της Ναυμαχίας αποτελούν μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς.

Επίσης, έδωσε έμφαση στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης και υπογράμμισε ότι οι Έλληνες ενωμένοι, ιδιαίτερα υπερασπιζόμενοι την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της πατρίδας, κάνουν θαύματα. Και η Ναυμαχία της Σαλαμίνας αποτελεί τρανό παράδειγμα.