Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Καλύτερες διατροφικές συνήθειες έχουν όσοι τρώνε μακαρόνια

Είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων, ενώ σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο μίτινγκ της Εταιρείας Παχυσαρκίας, όσοι αγαπούν τα μακαρόνια έχουν καλύτερη ποιότητα διατροφής σε σχέση με εκείνους που δεν καταναλώνουν ζυμαρικά.

Επίσης, αυτοί που τρώνε ζυμαρικά συμμορφώνονται σε μεγαλύτερο βαθμό στις διαιτητικές οδηγίες και προσλαμβάνουν ικανοποιητικές ποσότητες σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως το φυλλικό οξύ, ο σίδηρος, το μαγνήσιο και οι φυτικές ίνες. Επίσης, οι λάτρεις των ζυμαρικών καταναλώνουν λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και λιγότερη πρόσθετη ζάχαρη σε σχέση με εκείνους που δεν τρώνε μακαρόνια και έχουν μεγαλύτερη πρόσληψη βιταμινών και μετάλλων.

"Οι νέες διαιτητικές οδηγίες για τα έτη 2015-2020 ενθαρρύνουν την κατανάλωση όλων των τύπων σιτηρών επειδή παρέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά. Τα ζυμαρικά μπορούν να αποτελέσουν δομικό συστατικό μιας καλής διατροφής", εξηγεί η διαιτολόγος Diane Welland, από την Εθνική Επιτροπή Ζυμαρικών. "Η ανάλυση αυτή υπογραμμίζει τη διατροφική αξία των σιτηρών, όπως των ζυμαρικών. 

Δείχνει ότι όσοι καταναλώνουν ζυμαρικά έχουν καλύτερη ποιότητα διατροφής σε σχέση με όσους δεν τρώνε μακαρόνια".
Τα ζυμαρικά περιέχουν σημαντικούς υδατάνθρακες, που το σώμα σας χρησιμοποιεί για ενέργεια. Επίσης είναι μια τροφή χαμηλή σε νάτριο και ελεύθερη χοληστερόλης, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. 
Ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης συμβάλλει στη διατήρηση του σακχάρου μας σε φυσιολογικά επίπεδα.
-------------------------------
Πηγή:   stogiatro.gr
-------------------------------