Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Συλλυπητήριο μήνυμα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά για τον θάνατο του Νώντα Βέζου

Έφυγε προχθές (13/02) από τη ζωή, ο σύντροφος Νώντας (Επαμεινώνδας) Βέζος μετά από μία δύσκολη και επίπονη μάχη με την ασθένειά του.

Γεννημένος το 1963 στην Ελευσίνα, όπου και μεγάλωσε, οργανώθηκε στη νεαρή ηλικία των 16 ετών (1979) στη ΔΗΜΑΚ. Εντάχθηκε, επίσης, στην Ε.ΚΟ.Ν Ρήγας Φεραίος και μετέπειτα στο χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς. Ήταν μέλος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή τους. 


Το 1990 μεταδημότευσε στα Κύθηρα και εργάστηκε ασκώντας το επάγγελμα του ψαρά, έχοντας, παράλληλα, με τη σύζυγό του Αθηνά μια μικρή οικογενειακή ταβέρνα. Καθόλα τα χρόνια που έζησε στα Κύθηρα, ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση στο χώρο της αλιείας. Συμμετείχε στα πολιτικά πράγματα του νησιού, αγωνιζόμενος για τα τις ιδέες και τις αξίες της Αριστεράς, πάντα με ανιδιοτέλεια και συνέπεια.

Το Μάιο του 2014 στις Περιφερειακές Εκλογές ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Νήσων στο ψηφοδέλτιο «Δύναμη Ζωής» της Αττικής με επικεφαλής την Ρένα Δούρου, ενώ και διετέλεσε μέλος του Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου Κυθήρων από τον Οκτώβρη του 2014. Διετέλεσε εκπρόσωπος της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ από το 2013 μέχρι την αποχώρησή του το καλοκαίρι του 2015. 

Υπήρξε, επίσης, ιδρυτικό στέλεχος του παραρτήματος Κυθήρων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενώ συμμετείχε και στη Φιλαρμονική Ποταμού Κυθήρων και σε άλλα τοπικά μουσικά σχήματα.

Η είδηση της απώλειά του γέμισε με θλίψη τους συντρόφους του, τους συναδέλφους του και όλους τους Κυθηραίους. Όσοι τον γνώρισαν, θα τον θυμούνται για την τιμιότητα, τον καθημερινό αγώνα και την αγάπη του για το συνάνθρωπο.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του.
-------------------
Πηγή:   left.gr
-------------------